SpaceX, Nasa ile birlikte 2 Astronotunu uzaya fırlatıyor! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

SpaceX, Nasa ile birlikte 2 Astronotunu uzaya fırlatıyor!

SpaceX, Nasa ile birlikte 2 Astronotunu uzaya fırlatıyor!

Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ekibi olarak bugün sizler için SpaceX özel roket şirketi olarak yörüngeye iki Nasa astronotu gönderdi. Bu konu hakında konuşacağız.

Dokuz yıl önce mekiklerin emekliliğinden bu yana ilk kez bir Amerikan mürettebatı ABD topraklarından yolculuk yaptı. Doug Hurley ve Bob Behnken sadece yeni bir kapsül sistemini denemekle kalmıyor, aynı zamanda Nasa için yeni bir iş modeli denemesi başlıyor. Bu olay şirketlerin pazarını genişletmek için geleceğini umuyor. Havacılık devi Boeing’in zaten Nasa ile bunu yapmak için bir sözleşmesi vardı.

Astronotların Ejderha kapsülü, Dünya’yı Falcon-9 roketinin üstünde tam zamanında bıraktı. Meteorologlar Florida’nın Kennedy Uzay Merkezi etrafında olumlu koşullar sadece %50 şans tahmin vardı, ama şansına SpaceX kontrolörleri bu fırsatı yakaladı.

Falcon, Spaceport’un ünlü 39A pedinden Atlantik üzerinden kuzeydoğuya doğru yükseldi. İki buçuk dakika sonra, aracın alt aşaması denizde bir drone gemisine dönmek için ayrıldı. Altı dakika sonra, mürettebat güvenli bir şekilde yörüngeye yerleştirildi. Hurley ve Behnken, Uluslararası Uzay istasyonuna (ISS) 19 saatlik bir yolculuğa çıktılar ve Pazar günü için vardılar. Araya giren saatleri, bazı manuel uçuşlar da dahil olmak üzere, kapsüllerinde ekipman ve prosedürleri test ederek geçirecekler.

İlginizi Çekebilir: Türkiye’ye Düşen Meteor İddiaları Hakkında Kafalar Karışık

 

Hurley ve Behnken’in ISS’DE kalması şu anda bilinmemektedir, ancak bir ila dört ay arasında olması muhtemeldir. Atlantik’teki bir sıçramaya dönüşlerinin lansman kadar pürüzsüz olduğunu varsayarsak, Nasa ve SpaceX doğrudan yeni ilişkilerinin tam şartlarına geçecekler.

space-x-uzaya-insan-gonderdi

Bunlardan ilki Ağustos sonunda ya da çok kısa bir süre sonra gerçekleşmelidir; ve dört astronotun bu vesileyle gördüğümüz iki şeyden ziyade bir Ejderhaya tırmandığını göreceksiniz. Cumartesi günkü lansman, koronavirüs krizinin arka planına karşı devam etti. Kalabalıklar Kennedy kompleksinin yakınında toplanmamaya teşvik edildi ve NASA’nın kendisi uzay limanına davet edilen konuk sayısını ciddi şekilde sınırlandırdı.

Astronotlara gelince, normalde uçuştan önce bir karantina gözlemlendi. Ama yine Nasa temasa hafta içinde başlatmak için çalışanlara gelebilir diye insanların sayısı azalmış ve yakın olmak için bu maskeleri takılması istendi.

SpaceX ile Uzay Uçuşları 

SpaceX cumartesi yapıca fırlatma için sadece 18 yıl önce teknoloji milyarderi Elon Musk tarafından kurulan şirket için önemli bir kilometre taşı oldu. Firma, fırlatıcı endüstrisini yeniden kullanılabilir araçlarıyla yükseltti ve şimdi insan uzay uçuşu için yeni bir pazar odaklı yaklaşıma öncülük ediyor.

Boca Chica cuma günü Teksas’taki firmanın prototipleme tesisinde muhteşem bir patlama ile kanıtlandığı gibi, hepsi düz yelken olmadı. Ancak şirket rutin olarak muhaliflerin yanlış olduğunu kanıtladı ve Nasa, Elon Musk ile olan ilişkisinin, insanları Ay’a ve daha sonra Mars’a geri götürmenin daha karmaşık görevine yönlendirilebilecek ve milyar dolar tasarruf edeceğine inanıyor.

 

Please write your comments

deneme bonusu