Fotoğraflarınızın Parlaklık Değerini Nasıl Ayarlarsınız? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Fotoğraflarınızın Parlaklık Değerini Nasıl Ayarlarsınız?

Fotoğraflarınızın Parlaklık Değerini Nasıl Ayarlarsınız?

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ekibi. Bugün Photoshop programı ile fotoğraflarınızı nasıl parlaklık ayarı vereceğinizi ele aldık. 

Gündelik yaşantımızda fotoğraf çekerken en büyük sorun fotoğrafların istenildiği gibi parlak çıkmaması ya da karanlık çıkmasıdır. Biz sizin için bu sorunu araştırdık araştırmalarımız sonucu photohop üzerinden bulunan brightness contrast aracının nasıl kullanılacağını araştırdık.

Brightness Contrast Nedir? 

Brightness Contrast Photoshop üzerinde bulunan fotoğrafların parlaklık ve zıtlık ayarıyla oynayabileceğimiz bir menüdür.

Nasıl Kullanılır? 

İlk önce kullanacağımız görseli belirliyoruz. Sonra Photoshop programının sağ altta bulunan katmanlar panelinden universal değerlerinden Brightness Contrast aracını seçiyoruz.

Parlaklık-contrast-ayarı-nasıl-yapılır?
Parlaklık-contrast-ayarı-nasıl-yapılır?

İlginizi Çekebilir : Fotoğraflarınıza Güneş Efekti Verin!

Ardından karşımıza gelen panelden ilk önce yapmamız gerek Fotoğrafın parlaklığını yani Brightness değerini doğru şekilde ayarlamak. Eğer parlaklık artırmak istiyorsanız Brightnes değerini sağ tarafa doğru sürüklüyorsunuz şayet parlaklık düşürmek istiyorsanız da sol tarafa çekmeniz lazım.

Parlaklık işlemini bitirdikten sonra tek yapmanız gereken contrast yani zıtlık değerini ayarlamak kalıyor bunu da görselinize göre ayarlamanız lazım. Ayrıca işlemde değişiklik yapmak istiyorsanız tek yapmanız gereken katmanın sol tarafında bulunan yuvarlak simgeye çift tıklayarak işleminize devam edebilirsiniz.

Parlaklık-contrast-ayarı-nasıl-yapılır?
Parlaklık-contrast-ayarı-nasıl-yapılır?

Peki Bu Konu Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir?

Yorumlar Kısmına Görüşlerinizi Yazabilirsiniz.

Please write your comments

deneme bonusu