Yavru Baykuşlar Neden Yüzüstü Yatar? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Yavru Baykuşlar Neden Yüzüstü Yatar?

Yavru Baykuşlar Neden Yüzüstü Yatar?

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere baykuşlarla ilgili ilginç bir bilgiden bahsedeceğiz.

Baykuşlar neden yüzüstü uyur?

Ayrıntılar Yazımızda.

Baykuşların kafası ağır mı?

Vücutlarına göre evet.

Baykuşlar her zaman yüzüstü mü uyur?

Hayır küçükken ve alışkanlıkları devam ederken.

Yavru baykuşların belki de şuana kadar hiç dikkat edilmeyen bir özelliği bulunuyor. Bu özellik Mark Rees isimli bir gazeteci tarafından Twitter’da paylaşılarak herkesi hayrete düşürdü.

yuzustu-baykus
Yüzüstü Uyuyan Baykuş

Rees’in açıklamalarına göre yavru baykuşların kafası onlara ağır geliyor ve bu yüzdende yatarken yüzüstü uzanarak yatıyorlar. Bazı fotoğraflar da Rees’in söylediklerine dayanak oluşturur nitelikte.

İlginizi Çekebilir: Japonların Teknoloji Devi Olmasında Neler Etkili Oldu?

 

Baykuşlar hayvanlar aleminin belki de en fazla ilgi çekenleridir. Bizler onları kafalarını 270 derece çevirebilmelerinden ve 220’den fazla türe sahip olmalarından tanıyoruz. Kimi zaman bizlere sevimli kimi zamanda ürkütücü gelen bu hayvanlar şimdi de karşımıza yüz üstü yatmalarıyla geliyor.

Baykuşların Kafası Gerçekten Ağır Mı?

Hemen hemen tüm canlılarda olduğu gibi baykuşlar da vücutlarına göre ağır bir kafayla dünyaya gelmektedir. Bebek baykuşlar da vücutlarına göre ağır bir kafayla dünyaya gelirler ve bu yüzden uyurken yüzüstü yatarlar. Hatta bu alışkanlığı bırakamayan baykuşlar büyüdüğünde de aynı şekilde uyumaya devam ederler.

yuzustu-baykus
Yüzüstü Uyuyan Yavru Baykuş

Gazeteci Mark Rees, Twitter üzerinden bu değişik bilgiyi bizlerle paylaşarak bazı görseller de sundu. İlk görüntüler her ne kadar Photoshop’muş gibi görünse de aslında bir gerçeği ifade ediyor. Bu paylaşımın ardından Twitter kullanıcıları da benzer fotoğrafları paylaşarak durumu kanıtlamış oldular. Bu açıklamalara bir diğer destek de IFLScience bilim sitesinden ve doktora yapan birinden geldi.

Please write your comments

deneme bonusu