Instagram Hesabım Kapatıldı Çözümü - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Instagram Hesabım Kapatıldı Çözümü

Instagram Hesabım Kapatıldı Çözümü

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere Instagram hesabının kapatılması hakkında bazı çözümleri sunacağız. Instagram hesabım kapatıldı sorunu sıklıkla gündeme gelmektedir.

Instagram içerisinde yapılan paylaşımların ortaya konulması aşamasında belirli başlı kurallar yer almaktadır. Instagram yönetiminin bu kurallara uygun olmayan profilleri belirlemeleri sonrasında da hesabın kapatılmasına dair bir işlem uyguladığı da söylenebilmektedir. Kural ihlali yapıldığında ya da çok sayıda şikayet alındığında hesapların erişime kapatılması gibi bir durum söz konusu olabilmektedir. Instagram hesapları dönemler içerisinde detaylı bir incelemeye tabi tutmaktadır. Aynı gün içerisinde çok sayıda hesabın kapatıldığı konusu hakkında bilgi almak söz konusu olabilmektedir. Ancak Instagram tarafından kapatılan bu hesapları tekrardan aktif ederek, yeniden kullanmaya başlamak da mümkündür. Bu hesapları yeniden kullanabilmek imkansız bir durum değildir.

Instagram Kapanan Hesap Nasıl Açılır?

İlk olarak Instagram hesabının kapatıldığına dair uyarı alınmasında neden kapatılabileceği konusunda bir düşüncenin olması gerekmektedir. Bu nedeni uyarı ekranında görememe halinde mail adreslerine yönelerek kontrol etmek gerekmektedir. Instagram tarafından gönderilen mailler içerisinde yer alan hesabın şartları ve kuralları ihlal ettiği için kapatıldığına dair bir maili görebilmek mümkün olmaktadır. Instagram platformu kapatılan hesaplar hakkında itiraz hakkı tanımaktadır. Instagram hesabını tekrardan açmak için forum içerisinde bir link kendini gösterecektir. Bu formu doldurmak gerekecek ve ayrıntılı bir bilgi paylaşıma yer verilmesi gerektiği de ifade edilecektir. Öte yandan şüphe bırakmayacak ve birbiriyle alakalı olan bilgilerin yer verilmesi gerekecektir.

kapanan-hesabin-acilmasi
Kapanan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Formun Instagram tarafından incelenmesinden sonra Instagram tarafından kod içeren bir mail almak söz konusu olabilecektir. Bu kodun bir kağıda yazılması ve yüzün görünecek şekilde fotoğraf çekilmesi gerektiği de talep edilecektir. Bu resimleri de sorunsuz ve net bir biçimde Instagram platformuna iletmek gerekmektedir.

hesabin-acilmasi-icin-yapilanlar
Hesabın Yeniden Açılması İçin Yapılması Gerekenler

Fotoğraf gönderme işlemlerini tamamladıktan sonra da onay bekleme süreci devreye girecektir. Ancak Instagram hesabı içerisinde yüzün görünmediği içeriklerin olması durumunda Instagram, kişinin yeterli kanıt sunamadığı gerekçesiyle itirazı olumsuz cevaplandırabilmek durumu bulunmaktadır. Bu tip bir duruma engel olmak için Instagram hesabında kullanıcılara ait net bir resmin bulunması gerektiğinin önemli olduğu da ifade edilmektedir. Instagram hesabım kapatıldı sorunu bu sayede çözüme kavuşabilir.

Instagram Topluluk Kuralları ya da Instagram Kullanım Koşulları konusunda aykırı davranan tüm profiller uyarılmadan direkt olarak kapatılabilecektir. Ancak hesabının hata sonucunda kapatıldığını düşünen kişilerin itiraz etme hakları da bulunmaktadır.

Instagram Hesap Kapatılmasının Nedenleri

  • Adult paylaşımlar yapmak
  • Çok fazla sayıda farklı DNS adreslerinden giriş yapmak
  • Şiddet
  • Irkçılık
  • Telif hakkını ihlal etmek

“Hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır. Yardım merkezinden bilgi alabilirsin.” Biçiminde bir ikazın alınması durumunda hesabın kapatıldığını anlamak söz konusu olabilecektir. Sonrasında da “Daha Fazla Bilgi Al” seçeneğine girilerek, açılacak olan forumun içerisinde yer alan bilgileri doldurmak gerekecektir. Bu bilgileri doldurarak, onaylanmasını beklemek gerekebilecektir.

İlginizi Çekebilir: Instagram için en iyi repost uygulamaları

 

Instagram Hesap Açma Taktikleri ve Önerileri

İnternet ortamında Instagram hesabını açan kişilere kesinlikle itibar etmemek gerekmektedir. Bu konuyu ücretli bir şekilde gerçekleştirdiğini söyleyen kişiler yerine itiraz formu doldurmanın her zaman faydasını görebilmek söz konusudur.

Instagram içerisinde kapatılan hesapların yeni olması durumunda kaygılanacak bir durum olmamaktadır. Hemen yeni bir hesap açarak, kısa sürede istenilen seviyeye gelinebilecektir. Aynı zamanda da güven veren Instagram hesabı satın almak da alternatif bir yöntem olarak görülmektedir. Bu hesabın organik takipçiye sahip olmasına da önem verilmelidir. Alınan hesabın kullanıcı hesabını değiştirdikten sonara kişisel olarak kullanmaya başlamak söz konusu olabilmektedir.

Kapatılan Instagram Hesabını Açma Konusunda Bazı İpuçları Bulunmaktadır

Bu ipuçlarından bir tanesi kapatılan Instagram hesabını kurtarma formunu doldurma esnasında kesinlikle VPN kullanılması gerektiğidir. Bu programda Almanya ya da İngiltere gibi ülkeleri seçmenin de artı bir yönü olabilecektir.

Diğer bir alternatif ise sadece iPhone kullanıcılarını kapsayan şekilde ortaya çıkmaktadır. iOS destekli olan Instagram ++ uygulamasını indirerek hareket etmek gerekmektedir. Sideload.cc sitesinden indirilecek olan bu uygulamayla beraber bazı kişilerin hesaplarına yeniden erişim sağlayabilmeleri mümkün olmaktadır. Ancak bu yöntem son çare olarak denenmelidir. Kullanıcıların itiraz sürecinde onay alamamaları dahilinde Instagram++ uygulamasını indirerek tercih etmeleri gerektiği işaret edilmelidir.

Taklit ya da telif hakkından kaynaklı olarak kapanan Instagram hesaplarında itiraz dilekçeleri olumsuz sonuç verecektir. Bu yüzden form doldurmakla uğraşmam yönünde bir tavsiye de verilebilmektedir. O yüzden programa yönelmek daha da işlevsel bir durum olacaktır.

Please write your comments

deneme bonusu