Ömrü Uzatan 7 Besin - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

 Ömrü Uzatan 7 Besin

 Ömrü Uzatan 7 Besin

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere ömrü uzatan 7 besinden bahsedeceğiz.

Hangi besinler ömrü uzatır?

Ayrıntılar yazımızda.

Hangi besinler sağlık için daha değerli?

Yazımızda bulunan tüm besinler diyebiliriz.

Ömrü uzatmanın yolu var mı?

Sağlıklı beslenerek ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Sebzelerin bilinen birçok faydası vardır. Bu yazıda sağlığımız için yararlı 7 besinin pek de bilinmeyen yararlarından bahsedeceğiz. İşte o 7 besin.

Pazı

Pazı popüler olarak bilinen Syringic asit ve kaempferol antioksidanları için önemli bir kaynaktır ve kan şekerini düzenlemek konusunda başarılı olan besinler arasında ön sırada yer almaktadır. Pazıyı kanser karşıtı bir sebze olarak adlandırabiliriz. Kanserin yanı sıra birçok hastalık içinde koruma sağlar. Örneğin; kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıklar. Pazının çiğ tüketilmesi önerilmektedir.

pazı
Pazı

Sarımsak

33 kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, ve birçok vitamin içeren ( A,B,C) sarımsak sağlık için son derece faydalıdır. Sarımsak tam bir kimyasal karşıtıdır, insanların vücutlarına soktukları zehirleri temizlemek konusunda başarılıdır. Halk arasında en çok bilinen özelliği tansiyonu düşürmesidir. Bunun yanı sıra kan damarlarını korur ve kanın pıhtılaşmasına engel olur. Son yapılan araştırmalara göre sarımsağın DNA dizilimi üzerindeki etkisi sayesinde yaşlanmamamızı geciktiriyor .

Brokoli

Brokoli A ve C vitamini, lif, potasyum ve kalsiyum içerir ve diyabetin yarattığı olumsuzlukları minimum seviyeye indirir. Bunun da yanı sıra göz içinde oldukça faydalıdır, göz için faydalı olan lutein ve zeaxantin’e sahiptir.

brokoli
Brokoli

Karalahana

Midenin asidini en iyi sabitleyen sebze karalahanadır. Kolesterol problemine ve kanserden korunmaya destektir. Karalahana vücudun toksinlerden korunma konusunda da fayda sağlar.

Çin lahanası

Potasyum bakımından zengin olan Çin lahanasına ülkemizde ulaşmak kolaydır . Kan basıncının düzene girmesinde ve kas yapımında yarar sağlar. Beyaz kan hücrelerine sağladığı güç sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Lahana

Kansere karşı savaşan maddeleri içerir, kalp rahatsızlıkları oranını düşürür ve kemikleri güçlendirir. inflamasyonu önlemek konusunda önde gelen bir sebzedir.  Brokolide de olduğu gibi lutein ve zeaxanthin antioksidanlarını içerir böylece göz sağlığına da katkı sağlar.

İlginizi Çekebilir: Kırmızı Işığa Bakmak Görme Yetimize Fayda Sağlıyor

 

Tere

Tere yiyerek kanser riskini yüzde on azaltabiliriz. Tere k vitamini bakımından oldukça zengindir, bir insanın günlük k vitamini karşılar diyebiliriz. Artirit ile alakalı kronik hastalıkları önleme konusunda iyidir. İki ay boyunca her gün tüketildiği takdirde,  DNA zedelenmesini engelleyebilir, kanser riskini yüzde 10’a kadar düşürebilir.

 

 

 

Please write your comments

deneme bonusu