Dört gözle beklenen Redmi K30 Ultra sızdırıldı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Dört gözle beklenen Redmi K30 Ultra sızdırıldı

Dört gözle beklenen Redmi K30 Ultra sızdırıldı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, uzun zamandır Redmi K30 Ultra üzerinde çalışıyordu. Yakın bir zamanda cihazın görselleri ve özellikleri de sızdırıldı. Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri ailesi olarak bu yazıda sizlere, görselleri ve özellikleri de sızdırılan Redmi K30 Ultra hakkında önemli bilgiler vereceğiz.

TENAA kayıtlarına göre aşağıda bulunan tasarım ile gelecek olan Redmi K30 Ultra, pop-up kamera ile birlikte karşımıza çıkacak. Ayrıca Android 10 temeline sahip MIUI 12 arayüz ile satışa sunulacak. Gücünü MediaTek Dimensity 1000 işlemciden alan cihaz, amiral gemisi bir model olarak rakiplerine göz kırpıyor. Ayrıca cihaz 213 gram ağırlığında ve oldukça hafif.

redmi k30 ultra

Redmi K30 Ultra, 6 GB / 8 GB RAM ve 128 GB / 512 GB depolama kapasitesi seçenekleriyle satışa çıkacak. 4.400 mAh pil ile birlikte gelecek olan model, 91mobiles‘e göre 12 GB RAM ile de gelebilir. Cihazın ekranı 144 Hz yenileme hızı sunuyor ve 6.67 inç 2400×1080 piksel değerinde AMOLED bir ekrana sahip olacak. Ayrıca 64 megapiksel ana kamerası da bulunacak.

İlginizi Çekebilir: Asus ROG Phone 3 modeli için 160 Hz ekran modu

Redmi 9 serisine de bir göz atalım

Telefonun tasarımı Xiaomi firmasından beklediğimiz üzere gayet şık. Birçok renkli seçeneği bulunan Redmi 9’un en çok dikkat çeken rengi maviden mora doğru süzülen renk oldu. Telefonun ekranında ön kameralı bir damla çentik bulunuyor. Cihazın ekranı 6.53 inç Full HD+ LCD olmakla beraber gayet ince.

redmi 9

Donanım tarafında ise MediaTek Helio G80 işlemci ve 3GB / 4GB RAM bizi karşılıyor. Depolama alanına baktığımız zaman ise, 32GB ve 64GB depolama seçeneklerinin olduğunu görüyoruz. Ayrıca 5.020 mAh bataryaya sahip olan bu telefonun 18W hızlı şarj desteklediğini ve USB-C kullanıldığını da belirtelim.

Kamera tarafına baktığımız zaman önde 8 megapiksel selfie kamerasının olduğunu görüyoruz. Arkada ise dört adet kamera bulunuyor. Arka tarafta 13 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik kamerası bulunuyor.

Xiaomi Redmi 9 fiyatı

Telefonun Avrupa başlangıç fiyatı 150 euro seviyesindeyken Türkiye satış fiyatı henüz tam olarak bilinmiyor. Telefonun ilk olarak İspanya’da satışa çıkması bekleniyor.

Please write your comments

deneme bonusu