Şebeke Yok Sorunu Nedir? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Şebeke Yok Sorunu Nedir?

Şebeke Yok Sorunu Nedir?

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere sık rastlanan bir sorun olan şebeke yok sorunu nedir? Sorusuna yanıt vereceğiz.

Şebeke yok sorunu birçok hat ve telefonda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Birçok kişi bu durumdan mağdur olarak ne yapmaları gerektiğini bilmemektedir. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması şebeke yok sorununun daha fazla gündeme gelmesine sebep olmuştur. Bu sorunun ortaya çıkmasında birçok farklı sebep bulunmaktadır.

Telefon Sim Kartı Görüyor Ama Şebeke Yok Sorunu

Telefon sim kartı görüyor ama şebeke yok sorunu da popüler sorunlar arasında yer alıyor. Böyle bir sorunda kullanıcılar telefonlarının kapsama alanı içerisinde bulunup bulunmadığını kontrol etmelidir. Çünkü telefonunuz kapsama alanı dışında olduğunda SIM kart takılı olsa dahi şebeke yok sorunu meydana gelebilmektedir. Bu yüzden telefon şebeke sorunu yaşamamanız adına kapsama alanı içerisinde bulunduğunuza dikkat ediniz.

Şebeke neden yok sorusu hakkında daha fazla detay almak isteyenler daha önce şebeke sorunu konusunda yazmış olduğumuz içeriğimize de göz atabilirler.  Telefon sim kartı okuyor ama şebeke yok sorunu için yukarıdaki açıklamamızdaki gibi önce kapsama alanına bakılması gerekmektedir. Eğer kapsama alanında herhangi bir sorun yoksa o zaman bu sorunu çözmek için farklı yollar deneyebilirsiniz.

sebeke-yok
Şebeke Yok Sorunu

Telefonunuzun Ayarlar bölümüne giriş yaparak Mobil Ağlar sekmesine giriş yapmanız gerekir. Burada Tercih Edilen Ağ Türü sekmesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölümde karşınıza 3G ve 4,5G şebekeleri çıkacaktır. Bunlardan birini seçmeniz yeterlidir. Sim kart takılı servis yok problemini bu şekilde çözümleyebilirsiniz.

Telefondaki Şebeke Sorunu Nasıl Çözülür?

Telefonunuzdaki şebeke sorununu yukarıda gösterilen şekilde halletmeye çalıştıktan sonra herhangi bir çözüm alamazsanız eğer bu defa telefon şebeke sorunu için farklı bir düşünce devreye girmektedir. Böyle bir durumda telefonunuzda donanımdan dolayı oluşan bir arıza bulunabilir. Böyle bir durumda telefonunuzu garantisine veya bir tamirciye götürmeniz gerekmektedir.

Operatörlere Göre Şebeke Sorunu

Bazı operatörlerde şehir merkezinde olsanız dahi şebeke sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bunun en temel sebebi ise hattınıza ait olan operatörün baz istasyonlarının bulunduğunuz yerde yetersiz olmasıdır. Ancak eskiye nazaran günümüzde biraz daha baz istasyonları yaygınlaştığı için şebekeler düzeldi. Eskiden dağ bayır gezerek şebeke arardık.  Şebeke sorunlarının yaşanmasında diğer bir sebep de telefon şarjının az olmasıdır. Telefonunuzun şarjının dolu olmasına özen gösterin.

Operatör ile ilgili şebeke sorunlarında sim kartın yerinden oynama ihtimali de vardır. Bu yüzden sim kartı iyi bir şekilde kontrol etmeniz, çıkarıp takmanız bir çözüm olabilir.

Telefonunuza internet üzerinden bir şeyler indirdiyseniz eğer, bu indirdiğiniz uygulamalarda zararlı yazılımlar bulunabilir. Bu zararlı yazılımlar da telefonunuzun şebekesine kadar her şeye zarar verebilmektedir. Bu yüzden uygulama indirilirken çok dikkat edilmesi gerekir.

Telefon kullandığınız yerde sinyal kesici aletler bulunuyorsa telefonunuza gerekli sinyaller gelmez. Bu durumda da şebeke problemi yaşayabilirsiniz.

Telefonunuzda operatörden kaynaklı şebeke sorunu devam ediyorsa bir telefoncuya gitmeniz gerekebilir. Yada kendi operatörünüzü arayarak da bilgi alabilirsiniz. Bunlar en son deneyeceğiniz yöntemlerdir.

Şebeke Düzeltmek İçin Ayarlar

Şebeke sorunu yaşadığınız anda ilk olarak telefon sim kartınızı yerinden çıkarak tekrar yuvasına takın. Sim kartınızın yerinden oynama ihtimali çok yüksek bir ihtimaldir. Bunun dışında eğer kartınızı taktınız ama herhangi bir çözüm olmadıysa telefonunuzun Ayarlar bölmesinden Uçak Modu seçeneğini açıp biraz bekleyip kapatabilirsiniz. Bu da çoğu zaman bir çözüm olmuştur. Uçak modu bazı telefon markalarında ekranı aşağı çektiğinizde direk uçak simgesiyle görünmektedir. Bazı telefon modellerinde de ekranı aşağıdan yukarı ittirdiğinizde bu simge öne çıkmaktadır. Uçak modunu açtıktan sonra 30 saniye kadar beklemeniz gerekecektir. Hızlıca basmaya çalışmayın.

ucak-modu
Şebeke Yok Sorunu Uçak Modu

Bunun yanında daha önce söylediğimiz telefonunuzun 3G ve 4,G ayarlarına bir göz atmanız gerekecektir.  Bu durumda sinyal gücünü etkilemektedir.

Her şeyi denediniz ancak bir türlü sonuca ulaşamadıysanız en kolay yöntemlerden biri de telefonu kapatıp yeniden açmayı denemektir. Telefon sıfırlandığında kendisini yenilemiş olarak açıldığından şebeke sorununuz ortadan kalkabilir.

Şebeke sorununu çözmenin bir yolu da ağ ayarlarını sıfırlamaktır. Ama bu en son deneyeceğiniz yöntemlerden biri olmalıdır. Çünkü ağ ayarları sıfırlandığında kaydedilmiş Wi-fi şifreniz, VPN bağlantılarınız da sıfırlanır. Ancak benim için sorun yok diyorsanız denemeye değer.

 

Please write your comments

deneme bonusu