Google’dan 196 milyon TL’lik ceza için açıklama geldi - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Google’dan 196 milyon TL’lik ceza için açıklama geldi

Google’dan 196 milyon TL’lik ceza için açıklama geldi

Rekabet Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde Google’a kestiği 196 milyon TL’lik cezanın ardından Google’dan ceza hakkında bir açıklama bekliyorduk. Bugün ise bu ceza ile ilgili Google açıklaması geldi. Tekno bilim adamı ailesi olarak bu yazıda sizlere 196 milyon TL’lik ceza için gelen Google açıklaması hakkında bilgi vereceğiz.

Google açıklama yaptı

İçinde bulunduğumuz 2020 yılının ilk zamanlarında Rekabet Kurumu tarafından Google’a bir ceza daha kesilmişti. Bu cezada da internet üzerinde satış yapan firmaların “faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazardaki rekabeti bozmak” sebep gösterilmişti. Kesilen cezanın boyutu ise 98 milyon 354 bin lira büyüklüğündeydi. Bugün ise Google’a bu cezanın neredeyse 2 katı büyüklüğünde yeni bir ceza kesildi.

Google'dan 196 milyon TL'lik ceza için açıklama geldi

12 Kasım 2020 tarihinde yayınlanan karar ile birlikte Rekabet Kurumu’nun, Google ile ilgili “genel arama sonuçlarının en üstüne, reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vererek kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların içerik hizmetleri pazarındaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiğini” tespit ettiği açıklandı.

Yapılan bu ihlallerden dolayı Rekabet Kurumu tarafından Google’a 196 milyon 708 bin 54 TL ceza kesilmesine karar verildi.

İşte Google açıklaması;

“Kullanıcılar, Google’dan güvenebilecekleri ve yüksek nitelikli arama sonuçları sunmasını bekliyor. Biz de kullanıcılarımızın bu beklentisi doğrultusunda onlara en ilgili yanıtları sunarken arama sonuçları ile değil, reklam gösterimlerimizle gelir elde ediyoruz. Google üzerindeki her reklam açık bir şekilde işaretlenerek diğer arama sonuçlarından ayrılmaktadır. Yapıcı yaklaşımımızı sürdürerek, Google arama hizmetinin nasıl çalıştığına ilişkin yanlış anlamaları gidermek üzere Rekabet Kurumu ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Please write your comments

deneme bonusu