Çin aşısı bir kere daha ertelendi! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Çin aşısı bir kere daha ertelendi!

Çin aşısı bir kere daha ertelendi!

Merhaba değerli Tekno bilim adamı takipçileri,

Bugün itibariyle yola çıkması gereken Çin aşıları, bir kere daha ertelendi. Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca’nın Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda da Çin aşısının neden ertelendiği açıklandı. Aşıların ertelenme sebebinin Pekin gümrüğünde oluşan koronavirüs alarmı olduğu, Fahrettin Koca tarafından belirtildi. Bu alarm yüzünden de aşı, ülkemize biraz geç gelecek. İşte Bakan Koca’nın Twitter paylaşımı;

”Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.”

Çin aşısı bir kere daha ertelendi!

Koronavirüs aşısı ilk kimlere yapılacak?

Çin aşısı bir kere daha ertelendi!

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın video konferans yöntemiyle katılımıyla toplandı. Koronavirüs Aşısının çalışmalarına ilişkin Türkiye ve dünyadaki gelişmeler, aşının kimlere yapılacağı ve öncelikli grupların ele alındığı toplantı 4 saat sürdü. Toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ülkemizin seçkin bilim insanlarından oluşan Bilim Kurulu üyelerinin hiçbir karşılık beklemeksizin yoğun çalışmaları, bu sürecin yönetilmesinde önemli katkı sağlamıştır. Kurulumuz düzenli olarak toplanmakta, bilimsel gelişmeleri ve ortaya çıkan yeni durumları değerlendirmektedir. Bilim insanlarımız korunma, tanı, takip ve tedavi konularında görüşlerini paylaşmakta; rehberler, kılavuzlar ve algoritmalar hazırlayarak mücadeleye yol göstermektedir.

Bakan Koca, “İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacaktır” dedi.

Please write your comments

deneme bonusu