Nükleer Pil Nedir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Nükleer Pil Nedir

Nükleer Pil Nedir

Merhaba Teknoloji Haberleri sevenler, nükleer pil nedir, sorusu elektrik üretmek gibi durumlarda ortaya çıkan soru işaretlerine karşın cevaplanması gereken bir soru olacaktır. Elektrik üretebilmek adın radyoaktif izotopların atom çekirdekleri bozulmaya uğrar. Bu da neticede, nükleer pil teknolojisini ortaya çıkarmaktadır.

Tabi bu teknolojinin enerji dönüştürme durumları da söz konusu olacaktır. Bu duruma göre de ikiye ayrılan nükleer piller bulunur. Bunlar; termal olmayan ve termal olan dönüştürücüler olacaktır. Termal olanlar; nükleer bozulmanın meydana getirdiği ısıyı alarak, elektriğe dönüştürmektedir. Termal olmayanlar ise; ısıya dönüşmeden önceki aşamada direkt olarak radyasyonu çekmektedir.

Elbette her durum gibi, bu durumda bir yatırım meydana getirmektedir. Fakat bunun son derece uzun ömürlü ve kullanışlı olduğunu da, unutmamak gerekecektir. Haricinde bakım ve maliyet açısından düşük bütçe ile çalışabilecektir.

Zorlu çevre koşullarında bile çalıştığı büyük oranda gözlemlenmiştir. Gerek ticari gerek ise de askeri uygulamalar söz konusu olduğu zaman, hangi çevre koşullarında çok daha kolay çalışabildiğini görebiliyorsunuz.

Nükleer Pil Nedir
Nükleer Pil Nedir

Nükleer Pil Tarihi Nedir?

İlk olarak Henry Moseley tarafından, 1913 senesinde yüklü parçacık radyasyonu etkisi ile üretilen bir akım olarak başlamıştır. 1950 ve 1960 senelerinde ise, henüz yaşanacak olan uzay gelişmeleri için araştırma hızlanmış ve o aşamada kullanılacaktır. 1954 senesinde, Radio Corporation of America için, küçük alıcılar ve yine küçük işitme cihazları için bu piller tasarlanmaya başlamıştır. Sonrasında ise birçok yöntem dahilinde gelişerek günümüze kadar ulaşım göstermiştir.

Nükleer Pil Bizlere Neler Vadediyor

Sadece enerji alanında değil, aynı zamanda tıp alanında da büyük ölçüde umut beslediği karşımıza çıkmaktadır. Son teknolojileri özellikle de göz önünde bulundurduğumuz zaman, kalp pilleri konusunda ne kadar ilerlediğini gözlemlemiş bulunmaktayız. Hem değiştirmek zorunda bırakılmayan hem de yüksek enerjili piller, yaşam kalitesini arttırmada büyük önem arz edecektir.

Tabi ki günümüz araştırmacıları, bu nükleer pil konusunda hala araştırmalarını sürdürmektedir. Vladimir Blank bu konuda, nükleer pil enerjisi oldukça yüksek seviyelerde seyirdiğini fakat insanlığın bununla kalmayarak hem sağlık hem de uzay teknolojisinde çok daha ileriye taşıyacağını belirtmektedir.

Please write your comments

deneme bonusu