IMEI Numarası Öğrenme Nasıl Yapılır - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

IMEI Numarası Öğrenme Nasıl Yapılır

IMEI Numarası Öğrenme Nasıl Yapılır

Herkese merhaba! IMEI Numarası Öğrenme Nasıl Yapılır, konusuna bugün değiniyor olacağız. Aslında daha öncesinde IMEI nedir ve ne işe yarar gibi genel konulardan söz etmiştik. Fakat olayın temeli olan nasıl öğrenilir konusu da oldukça önemli olacaktır. Hem daha sonrasında işe yarayacağını düşündüğümüz hem de herkesin bu kodu nasıl öğrenmesi gerektiğini bilmesi için gereklidir.

IMEI öğrenmenin birçok farklı yolu da bulunmaktadır. Bunlar telefonun markasından markasına göre de değişiklik gösterecektir. Bu bağlamda sizlere en çok kullanılan markalar arasından ikisini örnek vererek söz edeceğiz. Yine de kısaca IMEI nedir ve aynı zamanda gizlilik konusunda neden bu kadar titiz davranılır bundan söz ediyor olacağız.

IMEI Numarası Öğrenme Nasıl Yapılır
IMEI Numarası Öğrenme Nasıl Yapılır

IMEI Nedir?

IMEI konusu oldukça özel bir konu olacaktır. Aslında bunu insanların TC numarası gibi de düşünebilirsiniz. Bu numaralar her cihaz için tamamen benzersiz bir şekilde karşımıza çıkacaktır. Bir cihazın IMEI numarası ile diğer cihazın numarası hiçbir şekilde benzerlik göstermeyecektir. Bu yüzden bu numaralar özeldir. Telefonlarınız kaybolduğu zaman, bu numaraya göre telefonunuzu bulabilmeniz sağlanabilir.

IMEI Numara Gizliliği Neden Önemlidir?

IMEI numarasının gizliliği oldukça önemlidir. Eğer cihazınızın bu numarası bir başkasının eline geçecek olursa, suçlu durumuna bile düşebilirsiniz. Bazı kişiler bu numarayı kopyalar ve başka telefonlara bile işleyebilir. Özellikle de yurt dışından gelen telefonlara ekleyebilirler. Bu yüzden bu numara hem gizli tutulmalıdır hem de cihazınızı orijinal bir servise götürmeniz daha sağlıklı olacaktır.

IMEI Numarası iPhone ve Samsung Cihazlarda Nasıl Bulur?

Bu iki cihaz içinde fark etmeksizin “*#06#” numarasını, arama ekranından tuşlayarak bulabilirsiniz. Bu sayede ekranda IMEI numaranız karşınıza çıkacaktır. Ayrıca telefonlarınızın kutularında da bu numarayı görebilirsiniz. Gördüğünüz üzere bu numaraya ulaşmak oldukça kolay olacaktır.

Please write your comments

deneme bonusu