Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği

Merhaba Teknoloji Haberleri Tekno Bilim Adamı takipçileri , Bugün sizlere Ülkemizde ve Dünyada insanlara Yardım eli uzatan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği‘nden bahsedeceğiz.

Dinimiz ve insani değerler açısından, yardımlaşma çok büyük öneme sahip bulunmaktadır. Dünyanın birçok bölgesi acil sağlık sorunları ve açlıkla mücadele etmektedir. Yardıma muhtaç olan bu insanların nerede ise tamamını ise Müslüman kardeşlerimiz oluşturmaktadır.

sefkat-eli-dernegi
sefkat-eli-dernegi

2010 yılından itibaren, sadece yardım maksadı ile faaliyete geçen Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği , kuruluş tarihinden itibaren yardım faaliyetlerini çeşitlendirerek arttırmaktadır. Peygamber efendimizin “Yanı başındaki komşusu açken tok olarak geceleyen kişi mü’min değildir” sözünü şiar edinen dernek, komşuluk kapsamını daha da genişleterek, dünyanın tüm bölgelerine yardım ulaştırmaktadır.

Allah’ın mazlumlara yardım edilmesi emrini kendisine amaç olarak belirleyen şefkat eli insani yardım derneği, yardımlarını dil, din ve ırk gibi ayrım yapmadan, gerçekten muhtacı olan insanlara ulaştırmaktadır.

Dernek hayırsever vatandaşlardan gelen bağışların tümünü, öncelikle savaş nedeni ile mağdur olanlara, öksüzlere, yetimlere ve hastalara ulaştırmaktadır. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışan dernek personeli, hayırsever vatandaşlar ile yardıma muhtaç olan kişiler arasında şefkat eli görevi görmektedir.

Derneğin muhtaç insanlar için geliştirdiği yardım projelerinden bazıları şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Cami ve mescit yapımı
  • Katarakt ameliyatları
  • Afrika’da süt veren keçi
  • Ümmet su kuyusu
  • Afrika’da geçim kaynağı bisiklet
  • Suriye ekmek unu ve ekmek desteği
  • Kurban çalışmaları
  • Afrika Giyim paketi
  • Kirvem olur musun?
  • Kuran-ı Kerim hediyesi
  • Büyük külliye projesi

Şefkat Eli insani yardım derneği, dünya üzerindeki yardıma muhtaç olan tüm Müslüman kardeşlerimize ulaşmayı hedefliyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için, gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki maneviyatı önceleyen sivil toplum örgütleri ile temaslarını arttırarak sürdürüyor. Derneğin bu projelerine katkıda bulunarak, birer şefkat eli olmak isteyen vatandaşlarımız, SMS veya online olarak bağışlarını, zekatlarını ve sadakalarını ulaştırabilmektedir.

Su Kuyusu

Açlık ve susuzluk denildiğinde, akla ilk olarak Afrika kıt ’ası gelmektedir. Emperyalist ülkelerin çalışma çağındaki insanları köleleştirmesi ve yer altı kaynaklarını toprağın yapısına zarar vererek çıkarmaları, toprağı işlenemez hale getirmiş, su kaynaklarını ise kurutmuştur.

Bu nedenle de, Afrika kıt’ asında her gün çok sayıda bebek ve çocuk, suya ulaşamamaktan ve yetersiz beslenmekten hayatını kaybetmektedir. Yetersiz su kaynakları, aynı zamanda gerekli temizliğin yapılamamasından dolayı salgın hastalıklara da yol açmaktadır.

Zengin ülkelerde su hoyratça kullanılırken, Afrika kıt ’asında susuzluk yüzünden insanlar ölmektedir. Bu da derneğin projeleri arasında olan su kuyusu açmanın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermektedir.

Peygamber efendimiz hadislerinde, susamış bir Müslümana su vermenin karşılığında, cennet içeceğinin içirileceği müjdesini vermektedir. Su hayat demektir ve susuz bir yaşam düşünülemez. Her insanın dünyanın kaynaklarından eşit olarak faydalanma hakkı bulunmaktadır.

Şefkat Eli insani yardım derneği, hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarla, Asya ve Afrika kıtalarındaki susuzluk çeken halklara kolay erişebilecekleri temiz su kuyuları açmaktadır. Dernek açmış olduğu su kuyuları ile insanların su ihtiyaçlarını karşılarken, tarım alanında kullanılarak besin ihtiyaçlarının karşılanmasına da yardımcı olmaktadır.

Şefkat Eli insani yardım derneği, bilim insanları ile çalışarak en gerekli bölgelere ve en verimli su kaynaklarının bulunduğu yerlerde su kuyularını açmaktadır. Böylece hayırseverlerin bağışları ile azami miktarda temiz su kuyusu açılabilmektedir.

Dernek bu güne kadar çok sayıda temiz su kuyusu açmış olsa da, suya muhtaç olan kişilerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması için ise, daha çok hayırseverin şefkat eline ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda yapılacak her bir bağışın, bir çocuğun veya bebeğin hayatını kurtaracağı unutulmamalıdır. Bir insanı hayata döndürmek ise, yapılacak yardımların en hayırlısıdır.

Suriye Ekmek Unu ve Ekmek Desteği

Savaştan dolayı, Suriye’de yaşayan on binlerce insan gıdaya ulaşamamaktadır. Özellikle temel gıdaların başında olan ekmeğe bile ulaşamayan ve açlık çeken çok sayıda insan bulunmaktadır.

Suriye’deki birçok bölgeye ise, hükümet tarafından özellikle yardım gönderilmeyerek, açlıkla insanları kendilerine muhtaç hale getirmeye çalışmaktadırlar. Birçok insan ise, şehir dışındaki kamplarda hayatlarını sürdürmek zorunda kaldığından yaşam mücadelesi vermektedir.

Şefkat Eli insani yardım derneği, muhtaç halkın en temel besin ihtiyacını karşılamak için, Suriye ekmek unu ve ekmek desteği projesini gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda dernek, ihtiyaç sahibi kişilerin ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için, ekmeklik un göndermektedir. Dernek, un çuvalları ile dolu tırları, fırınların olduğu bölgelere göndererek, ekmek üretimini sağlamaktadır.

Şefkat Eli insani yardım derneği, ekmek fırını olmayan bölgelerde, şefkat eli fırınları kurarak muhtaç halkın ekmek ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Ekmek sürekli tüketilen ve en temel gıda maddesi olduğu için, sürekli olarak üretilmek zorundadır. Bunun için de, üretilecek ekmek sayısı hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarına bağlı olmaktadır.

İslam inancımıza göre ekmek kutsaldır ve paylaşılacak en değerli şeydir. Bir Müslümanın ekmeğini paylaşması, aslında hayatı paylaşması demektir. Şefkat Eli insani yardım derneği, Suriye’deki savaşın başlamasından itibaren, bu inançla suriye ekmek unu ve ekmek desteği projesine devam etmektedir.

Derneğin hizmetleri sayesinde, bu güne kadar on binlerce Suriyeli kardeşimiz taze hatta sıcak ekmeğin tadına varabilmiştir.

Suriyeli savaş mağduru kardeşlerimize ekmek desteği vermek için şefkat eli olmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, bağışlarını online olarak dernek hesaplarına yapabilmektedir. Ekmeğini kardeşleri ile paylaşmak isteyen hayırseverlerin yapacakları bu bağışlar sayesinde, daha çok muhtaç insana ekmek yardımı yapılabilecektir. Ekmeğin nimet olduğu ve paylaşıldıkça daha da artacağı unutulmamalıdır.

Please write your comments

deneme bonusu