Google sınırsız ücretsiz Meet aramalarını 30 Haziran’a uzattı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Google sınırsız ücretsiz Meet aramalarını 30 Haziran’a uzattı

Google sınırsız ücretsiz Meet aramalarını 30 Haziran’a uzattı

Merhaba tekno bilim adamı okuyucuları; Geçtiğimiz yıl, görüntülü sohbet uygulamalarını “olması güzel” durumdan günlük yaşamın önemli bir parçası haline getirdi. Dünya artık yavaş ama kesin bir şekilde salgın ve buna bağlı kilitlenmeden ortaya çıkıyor gibi görünse de, birçok insan hala ofise geri dönemiyor veya arkadaşlarını ve ailesini bizzat göremiyor.

Bunu göz önünde bulundurarak Google, ücretsiz kullanıcılar için daha uzun süreli Google Meet aramalarının kullanılabilirliğini genişletti. Engadget tarafından tespit edilen  ücretsiz kullanıcılar, Haziran 2021’in sonuna kadar sohbetlere katılabilir.

Yalnızca G Suite Müşterileri Değil

Google Meet, Google tarafından oluşturulmuş bir görüntülü iletişim hizmetidir. Google Hangouts’un yerini almak üzere tasarlanmış uygulamalardan biri olarak Google Sohbet ile birlikte tanıtıldı.

Nisan 2020’den önce, Google Meet isteyen kullanıcıların bir G Suite planı satın alması gerekiyordu. Ancak, o ay Google, bir Gmail veya Google hesabına kaydolan herkesin kullanabileceği ücretsiz bir sürümü tanıttı . Bu, ücretsiz kullanıcıların Google Meet görüşmeleri oluşturup bunlara katılabileceği ve görüntülü görüşmeler için 100’e kadar katılımcı ekleyebileceği anlamına geliyordu.

Google’ın o sırada belirttiği gibi, bu, Google Meet’in kullanımının hızla arttığı, hiç şüphesiz kısmen de olsa koronavirüs salgını ve ev siparişlerinden daha fazla iş çıkardığı bir noktada geldi.

Google, Mayıs 2020 blog gönderisinde “Ocak ayından bu yana Meet’in günlük kullanımının 30 kat arttığını gördük. Bu ay itibarıyla Meet, 3 milyar dakikalık görüntülü toplantıya ev sahipliği yapıyor ve her gün yaklaşık 3 milyon yeni kullanıcı ekliyor.” diye yazdı.

Google Meet
Google Meet

Son Tarihin Uzatılması

Google Meet’in ücretsiz katmanı, G Suite sürümünün tüm avantajlarına sahip değildi. G Suite sürümü, bir aramada en fazla 250 katılımcıya izin verir, aramalar için kaydetme ve kaydetme işlevi sunar ve 100.000’e kadar izleyici için canlı yayın sunar. Ayrıca, kullanıcıların bir seferde 60 dakikadan fazla konuşmasına da olanak tanır. Ancak, Google Meet ücretsiz olduğunda, bu ikinci zaman sınırının uygulanmasını 30 Eylül 2020’ye kadar ertelemeyi seçti. Daha sonra bu tarih, nihayet Haziran ayının sonuna ertelenmeden önce 31 Mart 2021 olarak değiştirildi.

Bunun, Google’ın son teslim tarihini en son uzatışında gerçekten kanıtlayıp kanıtlayamayacağı henüz belli değil. Bununla birlikte, müşterilerin mevcut koronavirüs ikliminde ne kadar zamandır yaşadığını açıkça ortaya koysa bile, müşteriler adına bu olumlu bir harekettir.

Please write your comments

deneme bonusu