Telefonun Pilini Boşaltan Bu Popüler Android Uygulamaları Google Play’den Kaldırıldı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Telefonun Pilini Boşaltan Bu Popüler Android Uygulamaları Google Play’den Kaldırıldı

Telefonun Pilini Boşaltan Bu Popüler Android Uygulamaları Google Play’den Kaldırıldı

Google bir kez daha harekete geçti ve bir dizi Android uygulamasını Play Store’dan kaldırmak zorunda kaldı. McAfee tarafından raporda paylaşılan ayrıntılara göre, birden fazla Android uygulaması aracılığıyla Play Store’a giren yeni bir Clicker reklam yazılımı var. Rapor, 16 Android uygulamasının akıllı telefonun pilini tükettiğinin tespit edildiğini ve bu uygulamaların doğasının 20 milyonluk kurulum nedeniyle büyük ölçüde etkilenmiş olabileceğini belirtiyor.

“Uygulama açıldığında, bir HTTP isteği yürüterek uzak yapılandırmasını indirir. Yapılandırma indirildikten sonra, push mesajlarını almak için FCM (Firebase Cloud Messaging) dinleyicisini kaydeder” diye yazdı McAfee bir blog gönderisinde. Rapor, uygulamanın çeşitli kontrolleri kolayca atlayabildiğini, ancak reklam sahtekarlığına olanak tanıyan özellikleri gizlediğinden, cihazlar için başka sorunlara neden olabileceğini açıklıyor.

Pilini Boşaltan Bu Popüler Android Uygulamaları Google Play'den Kaldırıldı
Pilini Boşaltan Bu Popüler Android Uygulamaları Google Play’den Kaldırıldı

Kötü amaçlı kodun El Feneri veya el feneri, QR okuyucular, kamera, birim dönüştürücüler ve görev yöneticileri gibi temel ancak kullanışlı uygulamalarda bulunduğunu okuduğunuzda, ifadesi anlamlı olmaya başlar. Bu Android uygulamalarından 16’sına sahip olmak, 20 milyon indirme ile ilgili bir istatistiktir. Neyse ki McAfee, Google’a raporda bahsedilen tüm uygulamaların artık Play Store’da bulunmadığını bildirdi. Ayrıca, Google Play Protect özelliği aracılığıyla yerleştirilen uygulamaların, bu uygulamaları Android’de engellemesini sağladığını iddia ediyor.

Google’ın Android uygulamalarıyla ilgili endişelerini ilk kez duymuyoruz. Play Protect, yeterli kontroller sağladığını iddia ediyor, ancak bu, bu tür uygulamaların Play Store’a sık sık girmesini engellemedi.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/Rez6uUa
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu