Apple TV Nasıl Kurulur? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Apple TV Nasıl Kurulur?

Apple TV Nasıl Kurulur?

Apple TV güzel bir oturma odası arkadaşıdır, ancak cihazı beğeninize göre yapılandırmak zor olabilir. Bu eğitimde, ses ve video da dahil olmak üzere deneyiminizi tanımlayan birkaç önemli ayarı düzenleyerek Apple TV’nizi doğru şekilde nasıl yapılandıracağınızı göstereceğiz.

Apple TV’nizi Doğru Şekilde Nasıl Kurarsınız?

Ana Ekran

Evinizde birden fazla Apple TV varsa ve hepsinde aynı uygulamaları kullanıyorsanız, Ayarlar → Kullanıcılar ve Hesaplar → [HESABINIZ] → Tek Ana Ekran bölümünde eşzamanlama özelliğini açmak isteyebilirsiniz. Artık evinizde bu belirli iCloud hesabını kullanan her Apple TV, uygulamalarınızı ve Ana ekranını güncel tutacaktır.

Ayarlar → Uzaktan Kumandalar ve Cihazlar’da TV Düğmesi seçeneğini Ana Ekran olarak ayarladığınızdan emin olun. tvOS varsayılan olarak, uzaktan kumandanın Ana Sayfa düğmesine bastığınızda sizi Apple’ın TV yazılımına götürür, ancak çoğu kişi bunun yerine yalnızca Ana ekrana gitmek ister.

Hangi simgenin seçildiğini görmeyi kolaylaştırmak için Ayarlar → Erişilebilirlik → Kontrastı Artır’a gidin, ardından Odak Stilini Yüksek Kontrast olarak değiştirin. Bunu yapmak, seçilen simgenin etrafında beyaz bir kutu görüntüleyerek neyin odaklandığını ayırt etmeyi kolaylaştırır. Üst sıradaki bir uygulama seçildiğinde Ana ekranda görünenleri de değiştirebilirsiniz.

Ayarlar → Uygulamalar → TV’ye gidin, ardından Üst Raf seçeneğini Sıradaki olarak ayarlayın. Bu, Ana ekranın üst satırında TV uygulaması seçildiğinde öne çıkan TV programlarının ve filmlerin önizlemeleri yerine Sıradaki sıranızı görüntüler. Music, Infuse ve daha fazlası gibi diğer uygulamalar da bu özelliği desteklemeleri koşuluyla üst raftaki içeriği gösterebilir.

Apple TV Nasıl Kurulum
Apple TV Nasıl Kurulum

Kontrol Ayarları

İzleme hızı gibi Siri Remote özelliklerinizi ayarlamak için Ayarlar → Uzaktan Kumandalar ve Cihazlar seçeneğine gidin. Ayrıca uzaktan kumandanızın pil seviyesini buradan kontrol edebilir ve yeni Bluetooth cihazlarını eşleştirebilirsiniz.

Apple TV’nizi Yeniden Adlandırın

Apple TV’nizin varsayılan adını değiştirmek için Ayarlar → Genel → Hakkında → Ad’a gidin. Apple TV’nizi yeniden adlandırmak, Apple TV’nizi ağ üzerinde tanımlamayı, AirPlay menüleriyle etkileşim kurarken doğru cihazı seçmeyi vb. kolaylaştırır.

Ekran Koruyucusu

Yerleşik ekran koruyuculardan hangisini kullanmak istediğinizi seçmek için Ayarlar → Genel → Ekran Koruyucu → Tür’e gidin. Yüksek kaliteli Havadan video ekran koruyucuyu tercih ederseniz, hangi sahnelerin döndürüleceğini (Manzara, Dünya, Sualtı ve Şehir Manzarası) seçmek için Temalar’a gidin. Her video en fazla 950 MB olabilir. Depolama alanını korumak için Yeni Video İndir’i Hiçbir Zaman olarak ayarlayarak Apple TV’nize her zaman ekran koruyucuları yayınlamasını söyleyin.

İzleme

Uygulamalar, diğer uygulamalar ve web sitelerindeki etkinliğinizi izlemek istediğinde, izin arayan istemleri durdurarak gizliliğinizi artırın. Ayarlar → Genel → Gizlilik → İzleme’de Uygulamaların İzlemek İçin Sormasına İzin Ver ayarı, uygulamaların izin istemi oluşturmasını bile engeller.

TV Sağlayıcı

Canlı bir TV hizmeti mi kullanıyorsunuz? Öyleyse, Ayarlar → Kullanıcılar ve Hesaplar’da kimlik bilgileriyle oturum açın. Bu, sizi video uygulamalarında hesap bilgilerinizi manuel olarak girmekten kurtarır.

Kullanıcı Hesapları

Apple TV’nize birden çok hesap eklediyseniz, Ayarlar → Kullanıcılar ve Hesaplar’a gidin ve her kullanıcı için parola ayarlarını düzenleyin. Çoklu kullanıcı desteğiyle, kullanıcılar ve ayarları arasında hızla geçiş yapmak için Siri Remote üzerindeki Ana Sayfa düğmesini basılı tutmanız yeterlidir.

Video/Ses Biçimleri ve Ayarları

Ayarlar → Ses ve Video’ya girerek ses ve video ayarlarınızı televizyonunuzla en iyi şekilde eşleşecek şekilde ayarlayın. İlk olarak, istediğiniz çözünürlüğü ve ekran yenileme hızını Format altında ayarlayın. TV’niz Dolby Vision gibi 4K çözünürlüğü ve HDR içeriğini destekliyorsa, İçeriği Eşleştir altındaki Dinamik Aralığı Eşleştir ve Kare Hızını Eşleştir seçeneklerini etkinleştirin.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/SMiBPl7
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu