SEO Nedir, Neden Önemlidir? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

SEO Nedir, Neden Önemlidir?

SEO Nedir, Neden Önemlidir?

Teknolojinin gelişmesi ve değişmesi ile birlikte hayat standartları da büyük bir değişime uğradı. İnternetten yapılan alışverişler artık klasik alışverişin yerini aldı. Nakit paralar sanal cüzdanlara oyunlar ise ekranlara yansıdı. Değişime ayak uyduramayan geleneksel yöntemler rafa kalkarken yerine daha yenilikçi ve pratik çözümler geliyor. Bu değişim ile herkes ve her marka da değişime uğruyor. Bu çekişmeli süreçte sizi ve markanızı öne taşıyacak birkaç ipucu var. İçlerinden en önemli ve etkili olanlarından biri SEO çalışmaları. Peki markanızı ön sıralara taşıyacak olan bu SEO nedir?

SEO Ne Demek?

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelirken, ilgili çalışmaların tamamına verilen isimdir. Arama motoru optimizasyonu, Yandex, Google, Bing ya da benzeri arama motorlarında sayfanızın görünürlüğünü yükseltmek ve markanızı daha çok insana duyurabilmek amacı ile kullanılır. SEO uzmanı ya da danışmanınız web sitenizin değerini ve bilinirliğini yükselterek ziyaretçi sayısını da artırmanıza yardımcı olur. SEO fiyatları da web sitenizin ziyaret hacmi, sahip olduğunuz backlinkler, analiz sonrası gerçekleştirilecek çalışmalara göre değişkendir.

SEO Nasıl Yapılır?

Arama motorları 3 temel prensip ile çalışır:

  • Bunlardan ilki tarama ikincisi dizine ekleme ve son olarak sıralamadır. Taramada Google, sayfaların resim, metin ve videolarını tarama yaparak indirir.
  • İkinci sırada olan dizine eklemede ise Google sayfadaki resim, metin ve videoları analiz ederek topladığı bilgileri geniş çaplı bir veri tabanına toplar.
  • Son adım olarak sıralamada ise ziyaretçiye Google’u kullanarak yaptığı aramada önüne en doğru, alakalı ve yeni içeriği sunar.

Google, en deneyimli ve kaliteli arama motorlarından biridir. Web siteniz arama motorunun tüm gerekliliklerine uyum sağlarsa Google sitenizi tanıyarak en üst basamaklara çıkmanıza yardımcı olacaktır. Bu sebeple Google SEO hizmetleri oldukça önemlidir.

Geniş kapsamlı bir SEO hizmeti ile sitenizin en küçük detayına kadar denetime tabi tutulabilirsiniz. Bu denetimin sonunda sitenizin eksik yönlerini belirler, onları geliştirir ve kullandığınız arama motoru için yenileyerek daha uygun bir hale getirebilirsiniz. Sitenizi hiçbir yardım almadan arama motorlarının en üstüne taşımak oldukça zor olabilir. Bu durum sitenizin kalitesini azaltarak değerinin düşmesine sebep olabilir. Bu da direkt olarak hedeflerinizi etkileyebilir. Tüm bunlar dikkate alındığında arama motoru optimizasyonu oldukça önemli bir pazarlama aracıdır.

SEO’da İşinizi Kolaylaştıracak Birkaç Öneri

  • Sayfanızı arama motorundan önce kullanıcılarınız için yapın.
  • Kullanıcıları yani potansiyel müşterilerinize güven aşılayın.
  • Arama motorlarındaki sıranızı yükseltmek için hilelerden ve kolay yollardan kaçının. Bu durum sonrasında daha büyük zararlara sebebiyet verebilir.
  • Sayfanızı ziyaret edenlerin web sitenizden memnun kalıp kalmadığını öğrenebileceğiniz feedback almaya çalışın.
  • Web sitenizi çekici, eşsiz ve değerli yapan şeyler ile tanıtın.

SEO Ajansı SeçimindeDikkat Edilmesi Gerekenler

Arama motoru optimizasyonu oldukça titizlikle incelenmesi gereken bir alandır. Eğer profesyonel destek almanız çok önemli. Ancak SEO çalışması yapacak ajansın mutlaka SEO eğitimi almış kişilerden oluşan profesyonel bir kadrosu olup olmadığını sorgulamalısınız. Ayrıca çalışmalara başlamadan önce aşağıdaki noktalara da dikkat etmelisiniz;

  • Ajans ya da uzmanın deneyimlerini,
  • Öncelikle Google olmak üzere web yöneticisi yönergelerinin uygunluğunu,
  • Ne zamandır pazarlama araçlarıyla ilgilenildiğini,
  • Örnek çalışmalarını,
  • Raporlamaları nasıl yaptığını,
  • SEO eğitimi için neleri kaynak olarak aldığını ve sertifikalarını,
  • Referanslarını sormak sizin en iyi uzmanı bulmanıza yardımcı olabilir.

SEO hizmeti uzun ve detaylı bir süreç olduğu gibi SEO analizi de oldukça önemlidir. Web sitenizi arama motorları için uygun bir hale getirdikten sonra yenilikleri takip etmek ve sitenizi buna göre revize etmek oldukça önemlidir. Eğer bütün bunlar arasında kalıp risk almak istemezseniz bir ajanstan yararlanarak işinizi daha güvenilir ellere teslim edebilirsiniz. Sempeak’in profesyonel kadrosundan yararlanarak deneyimlerinin sihrini kendi sitenizde görebilirsiniz. Bu sayede sitenizi en üst basamaklara taşıyabilir ve hedeflerinize daha emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

 



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/2efS8A9
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu