Huawei’nin çoklu ekran, projektör ekranları ve 630 km’ye kadar menzile sahip Aito M9 SUV’u Çin’de görücüye çıktı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Huawei’nin çoklu ekran, projektör ekranları ve 630 km’ye kadar menzile sahip Aito M9 SUV’u Çin’de görücüye çıktı

Huawei’nin çoklu ekran, projektör ekranları ve 630 km’ye kadar menzile sahip Aito M9 SUV’u Çin’de görücüye çıktı

Huawei destekli elektrikli araç markası Aito, Çin pazarı için M9 SUV’u tanıttı. Aito M9, yolcular için koltuklar yerine bol miktarda ekran ve projektör ekranıyla birlikte geliyor. Aito, Huawei ve Seres arasında bir ortak girişimdir.

Aito M9 Özellikler

Aito M9, Aito’nun amiral gemisidir ve 6 koltuklu bir SUV’dur. Aito M9’un elektrikli versiyonu, en son Huawei teknolojisi, birkaç ekran ve aracın içinde ve dışında bir sinema deneyimi sunabilen iki projektör dahil olmak üzere birinci sınıf özelliklerle birlikte geliyor. Lansman, şirketin M7 SUV’u tanıtmasından sadece birkaç ay sonra gerçekleşti.

Aito M9 Özellikler
Aito M9 Özellikler

M9 modern bir stille geliyor ve gövde görünüşte genel olmasına rağmen şık bir tasarımı yansıtıyor. SUV, Huawei Luxeed S7 sedana benzer yüksek teknolojili farlara sahiptir. Benimsenen aydınlatma teknolojisi, yayaları ve araçları tanımlamaya yardımcı olan uyarlanabilir matris LED teknolojisidir. Entegre projektör 100 inçe kadar görüntü yansıtma kapasitesine sahip.

M9, arabalı sinema veya açık hava karaoke sistemi olarak işlev görmesinin yanı sıra, kabinde bir lazer projektör ve geri çekilebilir 32 inçlik bir panel içeriyor. Bu sayede yolcular koltuklarının rahatlığında filmlerin, oyunların ve diğer içeriklerin keyfini çıkarabiliyor.

Aito M9 gösterge paneli, Mercedes’in hiper ekranına yakın bir benzerlik taşıyor. Gösterge panelinde 12,3 inçlik bir dijital gösterge paneli, 15,6 inçlik bir merkezi bilgi-eğlence ekranı ve 16 inçlik bir ön yolcu ekranı bulunuyor. Ayrıca 75 inçlik bir head-up ekranı ve arka yolcuların her biri için dört tablet bulunuyor. Sistem Huawei’nin kendi geliştirdiği HarmonyOS 4 ile çalışırken, 25 hoparlörlü 2.080W ses sistemi birinci sınıf ses çıkışı sağlıyor. Aktif gürültü azaltma teknolojisi de benzersiz bir ses deneyimi sunmak için karışımın bir parçası.

Aito M9 SUV’un yerleşimi yolcuların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlanabiliyor. SUV’un resmi galerisi, tüm koltukların elektrikle kontrol edildiği bir çift kişilik yatak konfigürasyonunu gösteriyor. Aito M9’da Huawei ADS 2.0 sistemi ile birlikte gelişmiş güvenlik için 27 sensör bulunuyor. Aito, M9 için tamamen elektrikli bir seçenek (BEV) ve menzil uzatıcı (EREV) olmak üzere iki güç aktarma organı duyurdu.

BEV seçeneğinde 390kW birleşik güç üreten çift elektrik motoru bulunurken, 97.7kWh CATL batarya paketi 630km CLTC menzili sunuyor. EREV’de turbo şarjlı 1.5 litrelik bir motor ve 365kW kombine güce sahip çift elektrikli motor bulunmaktadır. EREV 42kWh/52kWh CATL bataryaya sahiptir ve tam dolu depo ve tam şarjlı batarya ile 1.402 km’ye kadar birleşik menzil sunar.

Fiyatlandırma ve Bulunabilirlik

Aito M9, Çin’de 65,725 $ ile 79,715 $ arasında fiyatlandırılıyor. M9’un en erken teslimatı 2024’ün başlarında yapılacak ve Aito henüz modeller için herhangi bir küresel kullanılabilirlik planı sunmadı.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/kf9aOdn
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu