iPhone ve Android’de Görüntüyü Metne Nasıl Dönüştürürüz? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

iPhone ve Android’de Görüntüyü Metne Nasıl Dönüştürürüz?

iPhone ve Android’de Görüntüyü Metne Nasıl Dönüştürürüz?

Her şeyi manuel olarak yazmak zorunda kaldığınız günler geride kaldı. Artık her şey tamamen değişti. Gelişmiş OCR teknolojisiyle çalışan çevrimiçi araçları kullanarak herhangi bir görüntüden hızla metin ayıklayabilirsiniz. Ancak, dizüstü bilgisayarınıza erişemediğiniz ancak bazı önemli bilgileri çıkarmak istediğiniz bir durum ortaya çıkar.

Bazı insanlar, iPhone veya Android gibi kendi cep telefonlarında görüntüyü metne nasıl ve nereden dönüştürebileceklerini bilmiyorlar. Ama bu çok kolay ve basittir.

Yani siz de aynı soruna çözüm arıyorsanız bu blog tam size göre.

Burada herhangi bir iPhone veya Android cihazı kullanarak bir görseli düzenlenebilir bir metin dosyasına nasıl dönüştürebileceğinizden bahsedeceğiz.

Başlayalım!

Android veya iPhone’daki Görüntülerden Metni Nasıl Çıkarırsınız?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi günümüzde artık çıkarma işlemi herkes için oldukça kolay hale gelmiştir. Onlar için her şeyi yapabilecek çevrimiçi OCR araçlarını kullanabilirler.

Böyle bir çevrimiçi araç, görüntüyü analiz etmek, içindeki metin desenini anlamak ve ardından onu çok hassas bir şekilde çıkarmak için çalışır. Şimdi burada aynı yöntemle devam edeceğiz ve fotoğrafı metne dönüştürmek için bunu nasıl kullanabileceğinizi anlatacağız.

Örnekleme amacıyla kullanacağımız araç fotoğrafı yazıya çevirme. Ücretsiz bir araçtır ve hem iPhone hem de Android cihazlarda mevcuttur (erişilebilir). O halde adım prosedürüne geçelim.

Çevrimiçi Aracı Kullanmak İçin Adım Adım Prosedür

  • Cep telefonunuzda Google Chrome (Android için) ve Safari (iPhone için) gibi ilgili tarayıcılarınıza gidin.
  • Bundan sonra “image to text Converter” anahtar kelimesini veya aklınızdaki herhangi bir anahtar kelimeyi kullanıp “Enter” tuşuna basmalısınız.
foto yazi cevirme
foto yazi cevirme
  • Google veya Safari tarayıcısı size yüzlerce farklı çevrimiçi araç sunacaktır ve bunlardan kullanmak istediğiniz herhangi birini seçebilirsiniz.
foto yazi cevirme
foto yazi cevirme
  • kullandığımız için size onu nasıl kullanacağınızı göstereceğiz. Ve endişelenme. Kullanım prosedürü her alet için hemen hemen aynıdır.
  • Aracı açtığınızda, tıpkı aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterilene benzer bir arayüz göreceksiniz.
foto yazi cevirme
foto yazi cevirme
  • Ana sayfasında, görüntüyü telefonunuzun depolama alanından içe aktarabileceğiniz veya hatta görüntünün URL’sini yapıştırabileceğiniz bazı seçeneklerin bulunduğu bir kutu göreceksiniz ve bu kutu, otomatik olarak buradan metin çıkaracaktır.
  • Bunun yanı sıra, bu aracın iyi yanı, ücretsiz sürümde en fazla 3 görselden metin çıkarabilmenizdir.
foto yazi cevirme
foto yazi cevirme
  • Görselleri yüklemeyi tamamladıktan sonra “Gönder” butonuna tıklamanız yeterlidir; işlem tamamdır.
  • Araç işin geri kalanını üstlenecek, resimlerden metin çıkaracak ve sonuçları ayrı ayrı sunacak.
  • Bu sonuçları kopyalayabilir, hatta her birini herkese gönderebileceğiniz bir DOC dosyasına indirebilirsiniz.
foto yazi cevirme
foto yazi cevirme

Yani, çevrimiçi bir OCR aracına bu şekilde erişebilir ve çok fazla çaba harcamadan fotoğrafı metne dönüştürebilirsiniz.

Kapanış

Kısacası, gelişmiş OCR teknolojisi ve kullanıcı dostu çevrimiçi araçlar, görüntüleri iPhone ve Android cihazlarda düzenlenebilir metin dosyalarına dönüştürmeyi kolaylaştırdı. “Görüntüden Metne Dönüştürücü” aracı, kullanıcıların yalnızca birkaç adımda görüntülerden metin çıkarmalarına olanak tanır.

Süreç, bir mobil tarayıcı açmayı, aracı aramayı, seçmeyi ve görselleri yüklemeyi içerir. Ücretsiz sürüm, en fazla üç görüntüden metin çıkarılmasına olanak tanır.

Araç, görsellerdeki metin desenlerini analiz eder ve kolayca kopyalanabilen veya bir DOC dosyasına indirilebilen sonuçlar üretir. Bu işlem, manuel transkripsiyon ihtiyacını ortadan kaldırır ve üretkenliği artırır.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/e8pMvDF
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu