WhatsApp iOS’ta parola desteğini duyurdu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

WhatsApp iOS’ta parola desteğini duyurdu

WhatsApp iOS’ta parola desteğini duyurdu

WhatsApp, kullanıcıların yüz tanıma veya biyometri gibi güvenli kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak oturum açmalarına olanak tanıyan ve parola oluşturma ve yazma ihtiyacını ortadan kaldıran yeni bir kimlik doğrulama yöntemi olan passkeys desteğini iOS’ta kullanıma sunacağını duyurdu.

WhatsApp iOS’ta Parola Desteği

Apple aygıtlarında Face ID veya Touch ID ile kullanılabilen parolalar, kullanıcının aygıtı tarafından her hesap için benzersiz bir şekilde oluşturulduğundan ve parola oluşturma ve yazma ihtiyacını ortadan kaldırdığından kimlik avına karşı daha az savunmasız olduğundan geleneksel parolalardan daha güvenlidir. FIDO Kimlik Doğrulamasını temel alan geçiş anahtarlarının kimlik avı, kimlik bilgisi doldurma ve diğer uzaktan saldırı tehditlerine karşı dirençli olduğu kanıtlanmıştır. Telefon veya bilgisayar işletim sistemleri tarafından yönetilen geçiş anahtarları, bulut tabanlı bir hizmet aracılığıyla kullanıcının cihazları arasında otomatik olarak senkronize edilir.

WhatsApp iOS'ta parola desteği
WhatsApp iOS’ta parola desteği

WhatsApp, geçiş anahtarı desteğini uygulayan tek uygulama değil, Google ve Amazon da dahil olmak üzere birçok uygulama bu teknolojiyi benimsemeye başlıyor. WhatsApp ilk olarak bir yıl önce parola desteğini duyurmuştu, ancak sohbet uygulamasının yalnızca Android muadili bu desteği aldı. Geçiş anahtarlarına yönelik destek ve lansmanın hızlanması, geçen yıl Mayıs ayında yürürlüğe giren Dijital Piyasalar Yasası (DMA) tarafından belirlenen düzenlemelerden de kaynaklanıyor olabilir.

Platform ayrıca kullanıcıların yakındaki kişilerle çevrimdışı dosya transferi yapmasına olanak tanıyan yeni bir seçenek, uygulama içi bir çevirici ve bir iPad uygulaması da geliştiriyor. Yaygınlaştırmanın herkese ulaşması zaman alacak olsa da WhatsApp, geçiş anahtarlarını ayarlama seçeneğini Ayarlar > Hesap > Geçiş Anahtarları altında göreceğinizi söylüyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/PaLQ7bD
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu