Gelecekteki iPad’lerin arkasında yatay Apple logosu yer alabilir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Gelecekteki iPad’lerin arkasında yatay Apple logosu yer alabilir

Gelecekteki iPad’lerin arkasında yatay Apple logosu yer alabilir

Fransız web sitesi Numerama tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Apple gelecekteki iPad’lerde önemli bir değişiklik yapmayı planlıyor olabilir. Kısa süre önce piyasaya sürülen iPad Pro modelleriyle ilgili olarak üç Apple çalışanıyla yapılan bir röportajda, Apple logosu ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Mevcut nesil Apple iPad’ler, iPad dikey yönde kullanıldığında dik ve dikey görünecek şekilde konumlandırılmış bir Apple logosu ile birlikte geliyor. Ancak iPad’ler, özellikle klavye takılıyken genellikle yatay yönde kullanılıyor.

Apple Gelecekteki iPad’lerde Yatay Apple Logosu Olabileceğini Söyledi

Bu da Apple logosunun yan tarafta görünmesine ve estetiğe uymamasına neden oluyor. Bir Apple çalışanına göre Apple, gelecekteki iPad’lerde Apple logosunun yönünü yatay olarak değiştirebilir. Doğrudan Fransızca bir çeviride, Apple çalışanı Anderson, yatay Apple logosu sorulduğunda, “Sanırım değişebilir. Bu konuda düşünüyoruz. iPad uzun zamandır portre modunda kullanılan bir ürün ama biz onu giderek daha fazla yatay modda kullanıyoruz.”

Apple Gelecekteki iPad'lerde Yatay Apple Logosu Olabileceğini Söyledi
Apple Gelecekteki iPad’lerde Yatay Apple Logosu Olabileceğini Söyledi

Apple, yeni iPad Pro ve iPad Air modellerinde ön kamerayı daha uzun olan sağ kenara taşımıştı. Bu sayede iPad klavye ile yatay yönde kullanıldığında ön kamera ortada görünecek. Ayrıca, yazılım tarafında da Apple, iPadOS 14.5’ten başlayarak iPad’i dikey konum yerine yatay konumda başlattığınızda görünen Apple logosunu, yalnızca bir klavye bağlı olduğunda kaydırdı. Apple çalışanlarına göre Apple, donanım tarafında da Apple logosunun konumunu değiştirme konusunda esnek davranabilir.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/hvY1ray
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu