Biyolojik Yaş Ölçebilen Göz Tarayıcı Geliştirildi - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Biyolojik Yaş Ölçebilen Göz Tarayıcı Geliştirildi

Biyolojik Yaş Ölçebilen Göz Tarayıcı Geliştirildi

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere biyolojik yaş ölçebilen göz tarayıcısından bahsedeceğiz.

Biyolojik yaşı ölçmek mümkün mü?

Evet yapılan göz tarayıcısıyla mümkün olacak.

Biyolojik yaşı belirlemek ne fayda sağlayacak?

Hassas tıbbi bakımlarda nasıl yaşlanıldığı öğrenilebilecek.

Biyolojik yaş nasıl hesaplanacak?

Göz tarayıcısının göz proteinlerinden aldığı sinyallerle hesaplanacak.

ABD’de bilim insanları biyolojik yaşın belirlenebildiği bir göz tarayıcı geliştirmeyi başardı. Bu sayede ömür boyu hassas tıbbi bakımlar yapılabilecek.

Biyolojik yaş
Göz Tarayıcı ile Biyolojik Yaş Hesaplama

İnsanlar zaman geçtikçe yaşlanmaya mahkumdur ve bazıları yaşlılık etkilerini daha erken göstermeye başlar. Kronolojik olarak yaş sorulduğunda herkes doğduğu yaşı söylemektedir. Doğduğumuz yıl bizim biyolojik yaşımızı göstermez. Biyolojik olarak yaş ölçmek çok zorlu bir iş ve bu zamana kadar henüz böyle bir durum keşfedilmemişti.

İlginizi Çekebilir: E Vitamini Corona Virüsünü Engelliyor Mu?

Göz Merceğindeki Proteinler Kullanılıyor

ABD’li bilim insanları biyolojik yaşlanmayı ölçebilmek için göz merceğindeki proteinlerden faydalanıyor. Bu proteinlerden gelen spekstroskopik sinyaller özel bir göz tarayıcısı sayesinde ölçülebiliyor. Ayrıca bu işlemler hızlı ve güvenilir bir şekilde uygulanabiliyor.

Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Lee E.Goldstein yaptıkları araştırmaların sonucunu bizlere bildiriyor. Geliştirmiş oldukları göz lensi yaşlanmaya bağlı farklılıkları içeren proteinleri tespit ediyor ve bu proteinler yaş geçmişinin kaydının tutulmasını sağlıyor. Goldstein bununla ilgili sözlerini şu şekilde ifade ediyor: “Göz tarayıcımız, bir kişinin moleküler düzeyde nasıl yaşlandığının kaydını çözebilir.”

Biyolojik-yas
Biyolojik Yaş Hesaplama

Goldstein’in açıklamalarına göre göz tarayıcısının bakımı kolay bir şekilde olabiliyor. Ayrıca bu teknoloji ömür boyu hassas tıbbi bakım potansiyeli sağlamış yolunda önemli bir adım olacak.

Please write your comments

deneme bonusu