Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere E vitamininin virüs sürecindeki faydalarından bahsedeceğiz.
E vitamini virüs için faydalı mı?
E vitamini hayatın her anında çok önemlidir.
E vitamini hangi ürünlerde bulunur?
Ceviz, badem, brokoli gibi daha birçok üründe bulunur?
E vitaminlerini günde ne kadar tüketmeliyiz?
Kadınlar 8gr, erkekler 10 gr.
İç Hastalıkları Uzmanı Olan Uzm. Dr. Abdullah Sığanık E vitamininin Covid-19 virüsüne karşı faydalarından bahsetti. Ayrıca E vitaminli besinlerden de bizlere bahsetti.
Medipol Üniversitesi Esenler Hastanesinde görevli olan Uzm. Dr. Abdullah Sığanık E vitamininin corona virüsü enfeksiyonuna iyi geldiğini ve enfeksiyonu kuruttuğunu bildirdi. Zeytinyağı, fındık, badem, maydonoz, marul, kereviz, lahana, brokoli gibi ürünler enfeksiyonu kurutmada etkin role sahip E vitaminini barındırıyor.
İlginizi Çekebilir: Acıların Ardından Gelen Gökkuşağı Bebekler Nasıl Karşılanıyor? |
Cinsiyet Hormonları İçin Faydalı
E vitaminli ürünler Sığanık’ın açıklamalarına göre cinsiyet hormonlarının sağlıklı üretilmesinde de etkin bir role sahip. İçerdiği antioksidanlarla, vücuttaki zararlı etkileri büyük oranda azaltıyor. Günlük olarak erkeklerin tüketmesi gereken E-vitamini miktarı 10 mg, kadınların tüketmesi için de 8 mg olarak belirlenmiştir.
Doğal E vitaminli ürünler mutlaka tüketilmelidir. Bunlar da çoğunlukla zeytinyağı, ceviz, kereviz, marul, somon, sardalya, ton balığı, hamsi, muzi avokado, tahıl gibi ürünler oluyor. E vitamininin yeterli kadar tüketilmemesi bağışıklık sistemini çökerterek virüse ön ayak oluyor. Bu tarz durumlarla karşılaşılmaması adına beslenme alışkanlıklarımız arasına E vitaminli ürünleri mutlaka bulundurmamız gerekmektedir.