Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizler için sağlıklı şarj dolumunun nasıl yapılması gerektiğini bildireceğiz.
Telefonun şarjda takılı kalması sorun yaratır mı?
Kesinlikle büyük bir sorundur. Telefonun pil ömrüne zarar verebilir.
Telefonu günde kaç kez şarj etmeliyiz?
Telefonunuzu 2 günde bir şarj etmelisiniz.
Telefon şarjdayken yangın çıkar mı?
Nemli havalarda yangın çıkma riski yüksektir.
Telefonunuzu şarj ederken telefonunuzun ömrünü azaltabilirsiniz ve bazı tehlikeli durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yazımızda şarj doldururken yapılması gerekenlere yer verdik.
Telefonu Şarj Ederken Dikkat Etmemiz Gerekenler
1- Şarj Makinesiyle İşinizi Bittiğinde Prizden Çıkarın
Birçoğumuz iş yoğunluğu ve gündelik hayat temposundan dolayı telefonu şarjdan çıkarırız ancak o şarj makinesi prizde takılı kalır. Bu durum elektrik faturalarına çok fazla yansımasa da transformatörlerin ısınarak nemli havalarda alevlenmesine sebep olur. Birçok yangın felaketi bu şekilde yanlış şarj kullanımından kaynaklanmaktadır.
2- Yüzde Yüz Şarj Doldurmak Pil Ömrünü Azaltıyor
Yine sık sık yapılan hatalardan biri de telefonun şarjının yüzde yüz olacak şekilde doldurulmasıdır. Bu durumda şarjınız yüzde 98 civarındayken telefonunuzu şarjdan çıkarmalısınız.
İlginizi Çekebilir: Facebook’tan Çocuklar İçin Messenger Kids Geldi! |
3- Şarjın Yüzde Sıfır Olmasını Beklemeyin
Şarjınızın yüzde yüz olması gibi yüzde sıfır olması da bataryaya zarar verir. Şarjınız yüzde 10 civarlarındaysa mutlaka şarja takın.
4- Yatarken Telefonunuzu Şarjdan Çıkarın
Uyurken telefonu şarja bırakan birçok kişi vardır. Telefonumuzu bu saatlerde kullanmadığımız için çok mantıklı bir zaman. Ancak uzun süre telefonun şarjda elektrik akımına maruz kalması telefonunuza zarar verecektir.
5- Telefon Şarjdayken Asla Telefonla Uğraşmayın
Birçok kişi telefon şarjdayken arama yapıyor, mesajlaşıyor veya oyun oynuyor. Bu durum pil ömrüne ciddi zararlar vererek hayatınızı riske ediyor.