Türk Girişimciden İlk Yerli Deniz Otomobili - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Türk Girişimciden İlk Yerli Deniz Otomobili

Türk Girişimciden İlk Yerli Deniz Otomobili

Merhaba Teknoloji Haberleri- Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere yerli bir deniz otomobilinden bahsedeceğiz.

Deniz otomobili nasıl üretildi?

Jet-ski motorlarıyla üretildi.

Deniz otomobili güvenli mi?

Evet jet-ski'ye göre çok güvenli.

Deniz otomobili nerede üretildi?

Antalya'da.

Birçok kişi tarafından tercih edilen Jet-Ski’lerin yerine artık deniz otomobilleri geliyor. Deniz otomobili yerli girişimcimiz Muammer Şahinkaya tarafından geliştirildi.

Yerli-deniz-otomobili
Yerli Deniz Otomobili

Antalya’da bulunan yerli girişimcimiz Muammer Şahinaya, jet-ski motorlarını deniz otomobiline monte ederek harika bir tasarım oluşturdu. Bu tasarım jet-ski’den korkanlar için güvenlikli bir ortam oluşturuyor. Şahinkaya, Döşemealtı ilçesinde 180 metrekarelik atölyede bu deniz otomobilini üretti ve ismini Spyder koydu. Spyder’a karşı hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun bir ilgi yağıyor.

İlginizi Çekebilir: Xiomi Mi Band 5 ne zaman çıkacak ? Özelllikleri ve Fiyatı

 

Fiyat 35-70 Bin TL Arasında Olacak

Spyder’lar saatte 100 km hızla gidiyor ve çocuk-yaşlı demeden herkesin binebileceği bir ortam yaratıyor. Fiyat olarak 35-70 bin TL olduğu biliniyor ve ABD’den bile talepler geliyor.  Muammer Şahinkaya daha önce yat firmalarında çeşitli projelerinde çalıştığını belirtiyor. Deniz otomobillerinin bu zamana kadar 30 tanesini ürettiğini ve 3 hafta gibi bir sürede müşterilere teslim edildiğini belirtiyor.

Yerli-Deniz-Otomobili
İlk Yerli Deniz Otomobili

 

Bu deniz otomobillerini kullananlar için herhangi bir ehliyet de gerekmiyor. Kullanımı basit ve güvenli olduğundan talepler de artıyor. Şahinkaya, nasıl üretim yaptıklarını şu sözlerle aktardı: “ Bugüne kadar 30 otomobil ürettik. Koronavirüs nedeniyle ertelenen 12 sipariş var. Müşterilerimiz jet ski’lerini getirdiği zaman motorunu bizim yaptığımız otomobile aktarıyoruz. Jet-Ski’lerin kabuklarını ise kendilerine iade ediyoruz. Böyle bir üretimde alıcıya otomobil 35 bin TL’ye mal oluyor. Jet-Ski’leri yoksa ve anahtar teslim araç istedikleri zaman fiyat 60-70 bin arasında değişiyor.”

Please write your comments

deneme bonusu