Yeni BMW i3 Türkiye’de yollara çıkıyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Yeni BMW i3 Türkiye’de yollara çıkıyor

Yeni BMW i3 Türkiye’de yollara çıkıyor

Otomobil devi BMW’nin, piyasadaki elektrikli otomobiller arasında en popüler modeli olan BMW İ3’ün yeni hali Türkiye’de yollara çıkıyor. BMW’nin dediğine göre, çıkacak olan yeni modelde pil hücre kapasitesi 120 amper saate ulaşacak ve menzil kapasitesi de 260 kilometreye kadar yükselecek. Eğer sürücü sakin bir sürüş gerçekleştirirse bu menzil 330 kilometreye kadar yükselebilecek.

BMW İ3’ün yeni modelinde on iki adet depolama hücresi ve sekiz modülden oluşan batarya bulunduğu için arabanın menzili önceki nesle göre yüzde 30 oranında artıyor. BMW’nin vazgeçilmezi olan eDrive teknolojisiyle beraber gelen yeni İ3, 170 bg güç pompalayan elektrikli motoruyla 0’dan 100 km/s hıza 7.3 saniyede ulaşıyor. Aşırı sessiz sürüş deneyimi yaşatan eDrive teknolojisi ve sıfır emisyonla beraber daha çevreci bir sürüş gerçekleştirilebiliyor.

Yeni BMW İ3’ün hızlı şarj istasyonlarında bataryasının %80’i 40 dakika içinde doldurulabiliyor. BMW, kısa şarj süresinin özellikle şehir içi sürüşleri kolaylaştırdığına dikkat çekiyor.

Yeni BMW İ3, anahtarsız girişi ve konfor erişim sistemini standart paket özellikleri arasında bulunduruyor. BMW İ serisine özel mavi renkli deri direksiyon ve deri dikişli koltuklar ile iç kısım gayet ferah ve hoş. Ayrıca otomobilde Adaptif LED far teknolojisi opsiyon olarak sunulurken, Park Asistanı standart paket özellikleri olarak sunuluyor.

Yeni BMW İ3’ün satış fiyatı ne olacak ?

Yeni BMW İ3’ün özellikleri kadar satış fiyatı da çok fazla merak ediliyor. BMW İ3, 407 bin TL’den başlayan fiyatlarla Borusan Otomotiv Yetkili Satıcılarında satışa sunuldu..

Please write your comments

deneme bonusu