Adsense Alternatifleri: En Karlı + 8 Güvenilir Yöntem - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Adsense Alternatifleri: En Karlı + 8 Güvenilir Yöntem

Adsense Alternatifleri: En Karlı + 8 Güvenilir Yöntem

Adsense Alternatifleri

Merhaba Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri ailesi, web sitesi ya da blog odaklı olarak kazanç elde etmek isteyenlerin genel olarak Adsense hizmetlerinden yararlandıkları söylenebilmektedir. En güvenilir reklam şirketi olarak anılan Adsense, yoğun bir talep görmesinden ötürü de seçici davranan bir tanıtım firması olarak adlandırılmaktadır. Bu yüzden Adsense faaliyetlerine kabul edilmeyen kişilerin de alternatif yöntemlere yöneldikleri de görülebilmektedir. Öte yandan Adsense gelirlerini az bulan kişilerin de farklı reklam sitelerine yöneldikleri ifade edilmektedir. 

Google Adsense faaliyetlerine alternatif olacak olan reklam faaliyetlerini tercih etme evresinde güvenilirlik, reklam içerikleri, reklam yüklenme hızı ve esneklik içeren reklam türleri önemli detaylar olarak herkesin dikkate aldığı konular biçiminde adlandırılmaktadır. Google bu konuda çok önde olsa da aynı şekilde destek vererek kazanç sağlamada etkin bir yapıda bulunan unsurlar da bulunmaktadır. 

Google tarafından ortaya konulan Adsense uygulaması içerisinde oldukça fazla kolaylık gösterilmesinin yanı sıra aynı zamanda da kampanyalar içermesi ve geniş bir ulaşım ağına sahip olunmasından dolayı, bu konuda alternatifin oldukça az olduğu da söylenebilmektedir. Var olan reklam sitelerinin de Adsense kadar kazanç getirmemesinden dolayı da genel olarak Google odaklı bir hareket içerisine girildiği de görülebilmektedir. 

Tercih edilen reklam sitelerinin çoğunun kurumsal olmaması ya da adult platformlara yönelik reklamları içermesi ve ödeme konusunda da sorun yaratmasından dolayı pek de rağbet görülmediği anlaşılabiliyor. Google Adsense odaklı olarak hareket etmeden de Adsense kadar olmasa da istenilen kazançları elde etmek mümkün olabilmektedir. Ancak bu konuda tek bir firmaya bağlı kalmadan hareket ederek kazancı pekiştirmek ve garanti altına almak gibi bir durum yaşanabilmektedir. 

Kişilerin Türkçe içerikleri içerisinde barındıran ve yerli kullanıcılara hitap eden bir web sitesinin bulunması halinde de yerli reklam siteleriyle çalışmaları da tavsiye edilmektedir. Bu durum kendileri açısından daha da kazançlı bir yöntem olarak ifade edilecektir. Yerli reklam veren kişilerin yurtdışı reklam siteleriyle iletişim kurmalarının daha zor olmasından dolayı bu şekilde bir yönelim ortaya çıkabilecektir. 

Aynı zamanda da global anlamda reklam veren firmaların da ülkemizdeki vergi konusundan dolayı cazip olarak görmemeleri durumu kendini göstermektedir. Bu yüzden yurtdışı odaklı reklam sitelerinin içeriklerinin yerli reklam sitelerine oranla daha az olacağı da görülebilmektedir. Öte yandan fazla kazanç getiremeyeceği de bilinmektedir. Yerli reklam firmalarının ise fazlaca reklam seçeneğini içerisinde barındıracağından dolayı daha fazla kazanç sağlama konusunda ideal bir seçenek olarak görülebilecektir. Google Adsense alternatifi olan reklam firmaları ise şu şekilde sıralanmaktadır: 

  • Reklam Store 
  • Wordego 
  • AdMatic 
  • GittiGidiyor
  • LinkWise
  • DGMAX

Reklam Store

Digital Advertising Platform | ReklamStore

Uzun yıllardan beridir reklam siteleri arasında varlık gösteren Reklam Store, Adsense alternatifi olarak görülebilmektedir. Genel olarak içeriğinde display, afiliate, native ve video türündeki reklamları da barındırmaktadır. İstanbul, Dubail ve İsrail içerisinde var olan ofisleriyle de bu reklam sitesinin giderek kendini geliştirdiği görülebilmektedir. 

İlginizi Çekebilir: AdMatic: En İyi Adsense Alternatifi

Reklam konusunda da çeşitliliğe önem veren ve çözüm odaklı bir şirket olarak da ön planda varlık göstermektedir. Güvenilir bir firma olmasından dolayı hem ödemeler hem de destek konularında herhangi bir sıkıntı yaratmamasıyla da öne çıkmaktadır. Aynı zamanda da rahatsız edici ve uygunluk göstermeyen reklamları da içerisinde barındırmamaktadır. 

Reklam Store sayesinde para kazanma süreçleri gösterim ve tıklanma başına dayalı olarak görülebiliyor. Ancak afiliate reklamlar için ise satış ve yükleme başına kazanç elde etmek de söz konusu olabiliyor. Reklam Store içerisinde ödemeler aylık sürelerle gerçekleştiriliyor. Panellerde ödeme günlerini görebiliyor ve genel olarak her ayın 20’si olarak belirlendiğinin de farkına varılabiliyor. Gecikmeler zaman zaman olsa da maksimum 3 günlük bir aksama kendini gösterebiliyor. 

Reklam Store ödemelerinin gerçekleşmesi için en alt limitlin 30 TL olması gerekiyor. 30 TL üzerinde bir rakamı ay içerisinde kazanmak durumunda ödeme talebinde bulunmadan otomatik olarak transfer edilmesi gibi bir durum ortaya çıkabiliyor. Aynı zamanda da bakiyelerden %20 oranında vergi kesintisi yapılıyor. 

Olası banka transfer masrafları da bakiyeden düşülerek ödemelerin iletilmesi durumu görülebiliyor. Ancak kurumsal bir hesap kullanılması durumunda sadece para transferi masrafı ödenmesi durumu söz konusu olabiliyor. Son olarak Reklam Store içerisinde var olan tanıtımlar, Adsense ile beraber de kullanılabiliyor. 

Reklam Store da tıpkı Google Adsense gibi sadece legal ve yeterli içeriği içerisinde barındıran herhangi bir siteyle çalışmayı kabul ediyor.


Wordego

Wordego - Programmatic Ad Exchange Platform

Reklam siteleri arasında Google Adsense alternatifi olarak Wordego da dikkat çekebiliyor. Bu site genel olarak tıklama ve gösterim düzeyinde çalışan reklamları sağlayarak kazanç elde etmede yardımcı olabiliyor. Daha önceden verimsiz bir çalışma sergileyen Wordego, kendi içerisinde değişime giderek, daha iyi şartları kullanıcılarına sağlamaya başladı. Reklam yayıncılarının daha fazla kazanmaları adına gerekli düzenlemeleri faaliyete geçirdi. Kalite standartlarında da gelişme göstererek daha fazla talep çekebilecek bir halde oldukları da görülmeye başlandı. 

Wordego içerisinde yer alan reklamlar arasında display banner çeşitleri de varlık gösteriyor. Her boyutta olan banner reklamları kullanabilmeyi de sağlayabiliyor. Aynı zamanda da internet kullanıcılarına uygun olmayan ya da kendilerine rahatsızlık verecek reklam türlerini de içermiyor. 

Wordego içerisinde bin gösterim başına kazanç elde etmek söz konusu olabiliyor. Aynı zamanda da reklamı tıklayan kişilerin en az 1 saniye boyunca tanıtım unsuru içerisinde kalması gerektiği de vurgulanıyor. Bu yüzden de ziyaretçi trafiğinin yoğun olmasına karşın gösterim ya da tıklama sayılarında fark olabilmektedir. Reklam kriterlerine uymayan kişilerin reklam sayacında yer almadıkları da görülebilmektedir. 

Wordego içerisinde ödemeler 45 günlük aralıklarla yapılmaktadır. Ödeme günlerini yönetim panelinden takip edebilmek söz konusudur. Herhangi bir gecikme yaşanmadan belirtilen tarihlerde hesaplara aktarılabilmektedir.  

Wordego içerisinde para çekme işlemlerinde alt rakam olarak 100 TL öne çıkıyor. Ödeme talebinde bulunmadan 100 Tl üzerinde kazanç elde edilmesi halinde meblağların banka hesaplarına aktarılması söz konusu olabiliyor. Aynı zamanda da bakiyelerde %20 oranında vergi kesintisi ve havale masrafları da ortaya çıkabiliyor. 

Wordego reklamları da Adsense ile beraber kullanılabilmektedir. Ancak Wordego, yasal olmayan, yeterli içeriği içerisinde barındıran ve günlük trafiği 1000’den fazla olan web sitelerini kabul etmektedir. 


Admatic

admatic-indirim - Shopgez

AdMatic, reklam faaliyetlerini genel olarak gösterim başına ödeme yapmak üzere sürdürebilmektedir. Oldukça güvenilir olan bu reklam firması, ideal bir Adsense alternatifi olarak da adlandırılabilmektedir. Ödeme ve destek konusunda herhangi bir sıkıntı yaratmayan platformlar arasında varlık göstermektedir. Ancak bu konuda kullanıcıların sayımların düzgün olmadığına dair şikayetleri de bulunuyorlar. Bunun sebebi olarak AdMatic ise siteyi ziyaret eden her kullanıcıya reklam gösteriminin sağlanmadığını söyleyebiliyor.

AdMatic ile siteye gelen her ziyaretçiye reklam gösterimi yapılmamaktadır. Bu yüzden bu reklam faaliyetlerinden para kazanmak adına yüksek hite sahip bir site sahibi olmak da gerekmektedir. 

AdMatic platformunun olumsuz tek yanı ise reklam yayınlama konusunda herhangi bir farkı göz önünde bulundurmamaları söylenebilmektedir. Kopya içerikleri içerisinde barındıran sitelerle de çalışmaktadırlar. 

AdMatic, aynı zamanda da 1000 gösterim başına ödeme yapabilmektedir. Adsense alternatifleri arasında da en fazla para kazandıran reklam şirketleri arasında da sayılabilmektedir


GittiGidiyor

Gitti Gidiyor İş Ortaklığı | WordPress Blogu

Adsense uygulamasına alternatif olarak gündeme gelen GittiGidiyor da kendine bu listede yer bulabiliyor. GittiGidiyor içerisinde yer alan reklamlarda tıklama başına 5 ile 15 kuruş gibi bir ödeme de ortaya konulabiliyor. Bu yüzden de son derecede ideal bir para kazanma aracı olarak görülebiliyor. Doğru reklam yerleşiminin gerçekleştirilmesiyle bu durum ortaya çıkabiliyor. 

Tıklama başına ödenen miktar az olsa da web sitesi sahiplerinin doğru reklam yerleştirmelerine ve site ziyaretçilerinin ilgilerine yönelik hareket etmeleri halinde tıklanma oranlarının yükseleceği görülebiliyor. Bu sayede de var olan öteki reklam kampanyalarına nazaran daha fazla kazandıran bir halde varlık gösterebiliyor.

GittiGidiyor içerisinde yer alan en olumsuz yan olarak ise ödemelerin zamanında gerçekleştirilmemesi söylenebiliyor. Ödeme günlerine dair her Cuma günlerinin olacağı yönünde bilgiler verilse de ödeme günlerinde devamlı olarak bir aksaklık meydana gelmektedir. Ancak birkaç günlük gecikme olsa da ödemelerin yapılmaması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. 

GittiGidiyor bazlı olan ödeme talepleri doğrultusunda otomatik olarak fatura kesim işlemlerinin gerçekleştirilmesinden ötürü herhangi bir para alamama problemi yaşanmamaktadır. Ancak ödemelerin bir buçuk aya kadar aksadığı da ifade edilebilmektedir. 


LinkWise

Linkwise Ελληνικό Affiliate Network

Alternatif bir Adsense seçeneği olan LinkWise reklam sitesi Yunanistan merkezli bir firma olsa da ülkemizde de kullanıcılarına destek vermektedir. Ülkemizde de ofislerini barındırarak, ülkemiz odaklı etkili bir çalışma sunabilmektedir. 

LinkWise reklam sitesi genel olarak komisyon bazlı bir faaliyet yürütmektedir. Tanıtımı yapılan faaliyetlerdeki satış ya da kayıt işlemlerinden %14’e kadar komisyon alabilmek söz konusu olabilmektedir. Genel olarak LinkWise içerisinde yer alan reklamlar, gezi bloglar, mobil uygulamalar, oyun siteleri, sosyal medya fenomenleri olarak görülebilmektedir. 

Bu da LinkWise kullanabilmek adına sadece web sitesi sahibi olmaya dayalı bir işlem gerektirmemesiyle beraber sosyal medya profiline sahip olan kişilerin de bu reklam sitesinden faydalandıkları görülebilmektedir. 

LinkWise, banner dışında text link olarak da reklam kampanyalarını ortaya koyabiliyor. Aynı zamanda da kullanıcıların hangi firmaların tanıtımını yapacaklarına dair tercih hakları da bulunuyor. Her reklam kampanyasının farklı komisyon oranı da kendini gösterebiliyor. 

LinkWise içerisinde ödemelerin havale ile beraber aylık olarak gerçekleştirilmesi söz konusu olabiliyor. Her ay sonunda yapılan ödemelerde herhangi bir aksaklık da ortaya çıkmıyor. Bu konuda bir limit de olmamakla beraber, bakiyenin direkt olarak aktarılması ve herhangi bir kesinti içermemesi de artı yönlerden bir tanesi olarak ifade edilebiliyor.

LinkWise da Adsense reklamlarıyla beraber kullanılabilmektedir. Bu firmayla çalışmanın herhangi bir şartı olmamakla beraber, sadece yasal olmayan web siteleri ya da sosyal medya hesaplarıyla çalışmaktan kaçınılıyor. 


DGMAX

Afiliados, conheçam outras plataformas para ganhar muito dinheiro

DGMAX reklam şirketi Amerika merkezli olarak faaliyetlerini gösteriyor. Aynı zamanda da bu reklam firmasının Türkçe desteği ve Türkiye’de yer alan yayıncılara odaklı olarak da çalışmaları kendini gösterebiliyor. 

DGMAX içerisinde tıklama, satış ve kayır başına ödeme alabilmek söz konusu olabiliyor. Aynı zamanda da global olarak hizmet veren kampanyaları içeren bir reklam faaliyeti de yürütülebiliyor. Tıklama başı ve komisyon odaklı olan ödemelerin son derecede cazip olduğu da söylenebiliyor. 

DGMAX firmasına yayıncı olarak kabul edilmenin birtakım şartları da yer alıyor. Bu şartların biraz ağır olduğu da ifade edilse de sitelerin profesyonel bir görünüme sahip olmasının yanı sıra etkili içerikleri içerisinde barındırması ve yüksek hitli olması gibi kriterlerin ele alındığı da ifade edilebiliyor. 

İlginizi Çekebilir: Aşırı Sıcaklarda Neler Yapmalıyız? Nasıl Korunmalıyız?

DGMAX içerisinde 15 gün aralıklarla ödeme yapılabiliyor. Bu ödemeler ayın 15’ind eve ay sonunda gerçekleşebiliyor. Ödemelerin genel olarak PayPal odaklı olarak gerçekleştirildiği de ifade ediliyor. Ancak ülkemizde PayPal kullanılmamasından dolayı da banka havalesi dahilinde ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Yurtdışı para transferi masraflarının yüksek olması da bu şirketin eksi yönlerinden bir tanesi olarak ifade edilebiliyor


 

ADCASH

Adcash Reklamları Kaldırma

Adcash reklam firması uzun yıllardan beridir reklam veren ve yayınlayan kitleleri bir araya getiren bir konumda varlık gösterebiliyor. Bu sayede her türlü reklamı içerisinde barındırarak, istenilen kazançları elde etme yolunda Adsense alternatifi olarak da göze çarpıyor. 

Adsense alternatifi olarak fazlasıyla dikkat çeken AdCash, ülkemizde de fazlasıyla ilgi görmektedir. Ülkemizde ofis olmamasına rağmen, AdCash içerisinde yer alan birkaç Türk vatandaşı sayesinde kusursuz bir desteğin Türk reklam yayıncılarına dayalı olarak gerçekleştirildiği de görülebiliyor. 

AdCash, farklı reklam tiplerini içerisinde barındırabiliyor. Genel olarak oyun, bahis, arkadaşlık siteleri ya da uygulamalara dayalı olarak reklamları içeriyor. Ücretlendirme durumu da tıklama ya da gösterim başına olarak belirleniyor. 

AdCash reklam firmasına dahil olmak adına kurallar da oldukça geniş olarak ifade edilebiliyor. Adult sitelerin dışında her sitenin kabul edildiği de belirtiliyor. 

AdCash içerisinde ödeme alabilmek adına bakiyenin en az 100 Euro olması gerekiyor. Banka havalesiyle bu ödemeler gerçekleştirilerek, herhangi bir vergi ya da masraf kesintisi ortaya çıkmıyor. Aynı zamanda da ödemeler aylık olarak gerçekleştirilebiliyor. Ayın ilk 10 gününde bu ödemeler gerçekleştirilebiliyor. 

Please write your comments

deneme bonusu