Instagram Yazı Tipleri - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Instagram Yazı Tipleri

Instagram Yazı Tipleri

Merhaba Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri okurları, Instagram platformu içerisinde yer alan yazı tiplerine dair herhangi bir seçeneği önceki zamanlarda görebilmek söz konusu değildi. Instagram hikayeleri içerisinde 5 farklı yazı tipi kullanımı sağlansa da başlık ve yorumlara dair herhangi bir font seçeneği sunulmamaktadır. Ancak Instagram içerisinde farklı yazı tiplerine erişebilmek de mümkün olabilmektedir.

Instagram profilinde yer alan açıklama kısmını değiştirmek ve hikayelerin daha iyi bir görünüme sahip olmasını sağlamak adına yazı tipinin değiştirilmesine dair faaliyetler içerisinde olmak da gerekmektedir.

Instagram Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?

Instagram içerisinde görsel oluşturmak oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebilecektir. Resimleri düzenleme ve hikayeleri daha da cazibeli bir hale getirebilme bu uygulama içerisinde yer alan özelliklerle beraber mümkün olabilmektedir.

Ancak Instagram içerisinde yazı tipleri denildiğinde çok sınırlı olan ögeleri kullanabilme durumu ortaya çıkabilmektedir. Bu konuda Instagram platformu tek bir font sunmaktadır.

Ancak Instagram içerisinde yer alan yazıların hepsi farklı şekilleri içerebilmektedir. Bunun için herhangi bir mobil uygulama ya da tasarım aracı kullanmak gerekmektedir. Böylelikle Instagram içerisinde yazı tipinde değişim yapmak da söz konusu olabilecektir. Bu konuda adım adım ilerleme durumu da söz konusu olabilmektedir.

  1. Yeni Instagram Yazı Tipini Seçme

Yazı tipine dayalı olarak var olan hareketlerde Instagram Fonts ya da Fonts for Instagram adlı uygulamaların kullanılmasıyla bu işlemlere başlangıç yapılabilmektedir. Bu uygulamaların yararı her fontun Instagram ile uyumlu olup olmadığını anlama konusunda önceden destek vermesini sağlamaktadır. Bu sayede doğru fontu bulabilmek mümkün olabilmektedir.

Yapılması gereken tek şey metni yapıştırmak ya da bu uygulamalar içerisine yazmak olacaktır. Estetik ve göze hoş gelen yazıları bu şekilde meydana getirmek de söz konusu olabilecektir.

  1. Yazı Tipini Biyografi, Başlıklar ve Yorumlara Yapıştırma

Beğenilen yazı tipinin bulunmasıyla beraber gerekli ayarlamaların yapılmasından sonra kopyalamak olacaktır. Bundan sonra Instagram uygulamasını açarak, gerekli yerlere yapıştırmakla beraber bu sayede bu süreç tamamlanabilecektir.

Profilde yer alan “Proili Düzenle” düğmesine dair hareket emekle beraber başlık ya da biyografide de bu yazı fontları yer alabilmektedir.

İstenilmesi durumunda bu yazı tiplerini içeren metinleri Instagram içeriklerinden bir tanesine dahil edebilmek de söz konusu olabilmektedir. Yeni hazırlanan postun yanı sıra var olan postların güncellenmesi sonrasında da gerçekleştirilmesi mümkündür.

Öte yandan bu yazı tiplerini içeren fontların başkalarının paylaşımları altına yorum yapma evresinde kullanabilmek de mümkün olmaktadır.

Instagram Hikayelerinde Yazı Tipleri Nasıl Kullanılır?

Instagram’ın geri kalan kısımlarından farklı olarak hikayeler seçeneği içerisinde 5 farklı yazı tipinin mevcut olduğu da söylenebilmektedir. Bu konuda klasik, modern, neon, daktilo ve güçlü adı altında var olan yazı tipleri kullanılabilmektedir. Ancak farklı arayışlar içerisinde olanlara da seçenekler sunulmaktadır.

Instagram hikayelerinde farklı yazı tiplerine yer vermek isteyen kişilerin Canva, Typorama ya da Font Candy gibi grafik tasarım uygulamaları dahilinde hareket etmeleri mümkün olmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Instagram Profilime Kimler Baktı Nasıl Görebilirim?

Burada tasarlanan yazı tipleri sayesinde istenilen görünümü elde etmek de mümkün olabilmektedir. Burada tasarlanan grafikleri indirerek, galeriye kaydettikten sonra Instagram hikayeleri içerisinde kolay bir şekilde yer verebilmek de mümkün olabilmektedir.

Instagram Hikayesi Videolarına Yazı Tipi Eklemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Instagram hikayelerine dair yazı tipi faaliyetleri içerisinde hareket etmek için halen daha grafik tasarım uygulamalarını kullanabilmek söz konusu olabilmektedir. Bu konuda en fazla dikkat çekecek olan uygulamalar olarak Hype Type, Videorama ve Vont uygulamaları yer alabilecektir.

İlk olarak Instagram uygulamasını açarak galeriye yönlendirme yapmak gerekmektedir. Sonrasında da doğru videonun bulunmasıyla beraber ekranın altında yer alan “T” simgesine dokunmak gerekecektir.

Burada yer alan animasyonlu ya da animasyon barındırmayan metinler içerisinden herhangi bir tanesini seçerek eklemek de mümkün olabilmektedir.

Hikayeleri daha da özelleştirmek amacıyla var olan girişimlerde Instagram içerisinde önceden hazırlanmış olan şablonları kullanabilmek de mümkün olmaktadır. Şablona dayalı özelleştirmeler de gerçekleştirilebilmektedir.

Hangi renk ya da tasarımı içermesine dair değişimler de profil sahipleri tarafından gerçekleştirilebilecektir.

Aynı zamanda da çoğu platformdan Instagram hikayesine dair filtreleri indirebilmek de söz konusu olabilmektedir. Bu şablonlar sayesinde Instagram içerisinde değişik yazı tiplerini ve renkleri kullanabilmeye dair bir sonuç elde etmek söz konusudur.

Please write your comments

deneme bonusu