Apple, kritik WebKit güvenlik kusurlarını gideren iOS 14.4.2’yi yayınladı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Apple, kritik WebKit güvenlik kusurlarını gideren iOS 14.4.2’yi yayınladı

Apple, kritik WebKit güvenlik kusurlarını gideren iOS 14.4.2’yi yayınladı

Merhaba tekno bilim adamı okuyucuları; Apple Cuma günü, şirketin tüm kullanıcılara hemen yüklemesini önerdiği iOS 14.4.2 tanıttı. Şimdi iPhone ve iPad için mevcut ve Apple Watch için watchOS 7.3.3 ile birlikte geliyor.

Bu güncelleme herhangi bir yeni özellik sunmamaktadır. Bunun yerine, tamamen Apple’ın aktif olarak istismar edilmiş olabileceğini söylediği WebKit için keşfedilen kritik bir güvenlik açığını ele almaya odaklanıyor. Apple’ın destek sayfası sorunu açıklıyor: “Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi, evrensel siteler arasında komut dosyaların oluşturmaya yol açabilir. Apple, bu problemi aktif olarak istismar edilmiş olabileceğinin farkındadır. ”

Kusur potansiyel olarak istismar edildiği için Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarını cihazlarını mümkün olan en kısa sürede güncellemeye çağırıyor. Güvenlik konuları söz konusu olduğunda cihazınızı güncellemek her zaman en iyi uygulamadır.

iOS 14.4.2 Neler Var?

Güncelleme, bir dizi yeni özellik sunması beklenen iOS 14.5’in merakla beklenen sürümünden önce geliyor. En dikkate değer olanı, bir yüz maskesi takarken Apple Watch’unuzu kullanarak iPhone’unuzun kilidini açabilmenizdir. Bu, Face ID’ye sahip iPhone modellerine sahip kişilerin, yalnızca telefonlarının kilidini açmak için sürekli olarak güvenlik PIN’lerini girmek zorunda kalmayacakları anlamına gelir.

iOS 14.4.2
iOS 14.4.2

Ek olarak, iOS 14.5’in Apple’ın uzun süredir beklenen Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğini sunması bekleniyor; bu, geliştiricilerin cihazı izlemek ve kullanıcılar için uygulamayla ilgili verilere erişmek için kullanıcı yetkilendirmesi talep etmelerini gerektirecek. Apple, iOS 14.5 için birkaç beta yayınladı, bu nedenle güncellemenin daha geniş çapta yayınlanması an meselesi.

Apple’a göre, iOS 14.4.2’nin bugünkü sürümü, “nesne yaşam sürelerinin iyileştirilmiş yönetimi ile” WebKit sorununu ele alıyor. Güncellemeyi Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme bölümüne giderek bulabilirsiniz.

Please write your comments

deneme bonusu