Xiaomi, küresel çip kıtlığının telefon fiyatlarını artırabileceği konusunda uyardı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Xiaomi, küresel çip kıtlığının telefon fiyatlarını artırabileceği konusunda uyardı

Xiaomi, küresel çip kıtlığının telefon fiyatlarını artırabileceği konusunda uyardı

Selam tekno bilim adamı takipçileri; Başlıca COVID-19 salgını nedeniyle bilgisayar çiplerinde büyük bir kıtlık var ve bu da PlayStation 5 ve Xbox Series X / S gibi ürünleri bulmayı zorlaştırıyor. Görünüşe göre sorun şirket maliyetlerinin yükseldiği bir noktaya ulaştı ve Xiaomi’nin sonunda tüketicilere aktarılabileceğini söyledi.

Xiaomi Başkanı Wang Xiang Açıklamalarda Bulundu

Yakın tarihli bir görüşmede, Xiaomi başkanı Wang Xiang, küresel kıtlıklar nedeniyle bazı ürünlerinin fiyatlarının artabileceğini ima etti. Wang, “Kesinlikle donanım cihazlarımızın maliyetlerini optimize etmeye devam edeceğiz. Dürüst olmak gerekirse, tüketicilere elimizden gelen en iyi fiyatı sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ancak bazen, farklı durumlarda maliyet artışının bir kısmını tüketiciye iletmemiz gerekebilir.” dedi.

Artan talep, üretimdeki yavaşlamalar ve önceki ABD yönetiminin Çin’e karşı yaptırımları dahil olmak üzere bir dizi faktör, bilgisayar çiplerinde küresel bir kıtlığa yol açtı. Tüm bu sorunlar, tedarik zincirinde kaos yaratacak şekilde bir araya geldi. Örneğin dünyanın en iyi OEM’lerinin çoğuna çip tedarik eden Qualcomm, siparişleri karşılamakta zorlanıyor.

Wang, mevcut durum nedeniyle şirketin baskı hissettiğini itiraf etti. Bu, Xiaomi’nin tipik olarak yelpazenin alt ucunda fiyatlandırılan ürünlerinin daha pahalı olabileceği anlamına gelebilir. Umarım, bu gerçekleşirse, sektörde bir trend haline gelmez. Pek çok kişinin işsiz olduğu bir salgın sırasında maliyetin tüketicilere düşürülmesi bir marka için zararlı olabilir. Ancak iş açısından bakıldığında, özellikle çok sayıda şirketin aynı çipleri güvence altına almak için rekabet ettiği durumlarda mantıklı geliyor.

çip
Wang Xiang

Artık aşılar dünyanın bazı bölgelerinde yayıldığına ve kilitlenme kısıtlamalarının kaldırıldığına göre, işlerin düzelip düzelmeyeceği belli olacak. Şimdilik, Wang, Xiaomi’nin iyi göründüğünü söyledi, bu yüzden alarmı henüz çalmayalım dedi.

Please write your comments

deneme bonusu