Instagram Yorum Kapatma - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Instagram Yorum Kapatma

Instagram Yorum Kapatma

Merhaba Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri okurları, Instagram içerisinde genel olarak yüksek takipçiye sahip profillerin zaman zaman yöneldiği bir yöntem olarak görülen Instagram yorum kapatma işlemleri oldukça öne çıkan bir özellik olarak değerlendirilse de bu işlemin halen daha nasıl yapıldığını bilmeyen kullanıcı sayısının oldukça fazla olarak da öne çıkmaktadır.

2017 yılından beridir devrede olan bu özellik hem tüm içerikleri hem de tek bir içeriği kapsayacak biçimde görülebilmektedir. İçeriklerin kötü yorum ya da spam almasını engellemek adına devreye giren bir özellik olarak ifade edilmektedir. Kullanıcılar için bu tip bir detayın ortaya çıkmasıyla beraber, paylaşılan gönderilerin altına can sıkıcı yorumların yapılmasını engellemek adına devreye sokulabilmektedir.

Instagram Yorum Kapatımı Nasıl Yapılır?

Instagram içerisinde tek bir postun yorumlarını kapatmanın yanı sıra tüm içeriklerin de yorumlarını kapatmaya dair hareket etmek mümkün olmaktadır. Böylelikle Instagram profil sahiplerinin kötü amaçlı saldırılarına karşı bir önlem olarak görülmektedir. Instagram yorumları hakkında bir sıkıntının yaşanması sonrasında 2017 yılında devreye giren kolay bir uygulama olarak tabir edilmektedir. Bu konuda her paylaşımın yoruma kapatılması tavsiye edilmemekte ve yalnızca gönderi odaklı olarak hareket etmenin daha etkili olabileceği de söylenebilecektir. Yorumlara kapatılma işlemleri evresinde adım adım hareket etmek de gerekmektedir.

  • Instagram uygulamasına giriş yapıldıktan sonra yorumların kapatılması amaçlanan paylaşımın üzerine tıklamak gerekmektedir.
  • Paylaşılan gönderinin sağ üst kısmında yer alan üç noktaya giriş yapılmalıdır. Sonrasında da
  • “Burada Yorum Yapmayı Kapat” seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Fotoğrafın tüm yorumlara kapalı hale getirilecektir.
  • İstenilmesi durumunda yine üç noktaya tıklanarak” Yorum Yapmayı Aç” seçeneğiyle etkin hale getirilebilmektedir.

Yorumları Ayarlar Kısmından Kapatma

Tüm gönderilere dair yorumların kapatılması seçeneği farklı bir biçimde gerçekleştirilebilmektedir. İçerikler altında yer alan kötü yorumları silmek ya da yorumları takipte kalmakla uğraşmamak adına bu şekilde hareket edilebilmektedir. Bu yöntem genel olarak Instagram fenomenleri tarafından tercih edilmektedir. Genel olarak sahte hesapların hakaret ve spam içeren yorumlarından uzak durmak adına tercih edilen bir yöntemdir.

Bu işlem kalıcı olmamakla beraber, istenildiği an tekrardan aktif hale getirilebilmektedir. Bunun yanında fotoğraf paylaşımı sırasında da yorum kapatmaya dair işlemleri gerçekleştirmek söz konusu olabilmektedir. Resim paylaşımı esnasında gelişmiş ayarlar seçeneğine girilerek “Yorum Yapmayı Kapat” seçeneğine tıklanması yorum yapılmasına mani olacaktır.

  • İlk olarak Instagram hesaplarına girilmesi ve sonrasında da profile geçiş yapılması gerekmektedir.
  • Profil içerisinde yer alan üç çizgi biçimindeki menü seçeneğine girişerek çarka benzeyen simgeyle beraber ayarlara giriş yapılmalıdır.
  • Ayarlar kısmından sonra çıkan sekme içerisinde gizlilik sekmesine dahil olunmalı ve yorumlar seçimi gerçekleştirilmektedir.
  • Bu aşamada üç farklı seçenek kullanıcıların karşısına çıkacaktır.. “Takipçiler”, “ Takip Ettiğin Kişiler” ve “Takipçilerin” olarak üç kısımda yer almakla beraber, isteğe bağlı olarak da bu yöntemden faydalanmak da söz konusudur.
  • Aynı zamanda da fotoğraflara yorum yapması istenmeyen bir profilin yorumlar kısmından engellenmesi durumu da ortaya çıkabilmektedir.
İlginizi Çekebilir: Instagram Konum Kapatma Ayarları Nasıl Yapılır?

Instagram Hesabını Gizlemek Mümkün Mü?

Instagram hesaplarını daha da korunaklı bir seviyeye getirmek adına düzenlemeler gerçekleştirilebilmektedir. Instagram profillerinin sadece istenilen kullanıcılarının görmesi ile beraber Instagram ayarları doğrultusunda hareket etmek de mümkün olmaktadır. Instagram ayarları içerisinde yapılan düzenlemeler sonrasında da hesabın gizli bir hale getirilmesi ve istenmeyen profillere karşı bir kalkan oluşturulması da söz konusu olabilmektedir.

Instagram Gönderi Sınırı Var Mı?

Instagram içerisinde spam hareketlere yer verilmemek adına belirli bir sınırlama konulmuştur. Bundan dolayı Instagram kullanıcıların üst üste paylaşım yaparken dikkate etmesi gerekmektedir. Instagram sistemi tarafından arka arkaya paylaşım yapan profiller belirlenebilecektir.

Bu yüzden paylaşım yaparken dikkatli davranmak gerekmekte ve belirli zaman aralıklarla bu işlemleri gerçekleştirmek gerekmektedir. Sürekli paylaşım yapan hesapların geçici olarak engellenmeleri ve belirli bir süre içerisinde hesaplarına erişememeleri de ortaya çıkan durumlardan bir tanesi olabilecektir.

Instagram Gönderilerini Yoruma Kapatmak

Instagram gönderilerini yoruma kapatmak mümkün ve son derecede basit bir eylem sonrasında bu amaca ulaşmak söz konusu olabilmektedir. Gönderi paylaşımının gerçekleştirilmesinden sonra herhangi bir profil sahibinin gönderilere yorum yapmasını engellemek için bu şekilde hareket edilebilmektedir. Aynı zamanda spama maruz kalmamak ya da hakaret içeren yorumlara karşı korunmak için en etkili yöntemdir.

Please write your comments

deneme bonusu