League Of Legends FPS Nasıl Arttırılır? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

League Of Legends FPS Nasıl Arttırılır?

League Of Legends FPS Nasıl Arttırılır?

League Of Legends uygulaması global anlamda yaygın olarak tercih edilen en yaygın online oyunlar arasında yer alabilmektedir. Dünya’nın her bir noktasından oyuncuları içerisinde barındıran League Of Legends uygulaması, keyifli bir zaman geçirme aracı olarak görülebilmektedir.

Bu uygulamayı amatör olarak tercih edenlerin yanı sıra belirli bir e-spor takımına mensup olarak profesyonel bir şekilde gerçekleştirme amacı güden oyuncuların da olduğu söylenebilmektedir. Bu yüzden League Of Legends adlı uygulamanın ne kadar göze çarpan ve oyun meraklılarının ilgisini çeken bir konumda yer aldığı da görülebilmektedir.

Riot Games tarafından 2009 yılında kullanıcılarına sunulan League Of Legends adlı oyun ülkemiz içerisinde ve Dünya genelinde en fazla tercih edilen oyunlardan bir tanesi olarak kendini gösterebiliyor. Ancak oynanış esnasında PİNG ve FPS gibi problemler kullanıcıların League Of Legends uygulamasından fazlasıyla şikayetçi olmalarına neden olabiliyor. Bu sorunlar arasında yer alan FPS problemi, genel olarak bilgisayardan kaynaklı bir durum olarak ifade edilebiliyor.

İlginizi Çekebilir: Playstation 5’in Tasarımı Resmi Olarak Yayınlandı

 

Oyun içerisinde yapılan güncellemelerin yanı sıra ayarların en ideal biçimde gerçekleştirilmemesi sonrasında da oyunu etkili bir biçimde oynayamam ve yeterli keyif alamama gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. İyi bir oynanış için test edilen çözüm yöntemleri sonrasında daha da basit bir biçimde League Of Legends oyununu oynayabilmek de söz konusu olabiliyor.

League Of Legends oyunu doğrultusunda FPS problemini aşmak adına farklı yollar izlenebilmektedir. Bu yollar oldukça basit bir çözüm olarak görülebilecek ve bu problemi anlık süre zarfında gerçekleştirilmesi konusunda da yeterli olarak görülebilecektir. Araştırmalar sonrasında da bu FPS problemini aşmak adına en kusursuz sonuçları almak için bir dizi işlemlerin gerçekleştirilmesi de gerekebilecek konumda olacaktır.

FPS, Frame Per Seconds yani saniyelik Görüntü sayısı olarak tabir edilmektedir. Bilgisayarlardaki görüntü sayısının bir saniyedeki hali olarak ifade edilmektedir. Bu görüntü sayısının ortalama 60 olmasının etkili bir performans olduğu da söylenebilecektir. Herkesin monitörünün aynı ölçütlerde olacağından dolayı maksimum 60 FPS elde etmek gibi bir durum söz konusu olabilecektir.

League Of Legends FPS Sorunu Nedir?

FPS durumunun 60 veya üzerinde olması durumunda herhangi bir problem kendini göstermemektedir. Ancak FPS sayısının 60 altında olması halinde ciddi problemler kendini göstermektedir. League Of Legends oyuncularının da oyundan keyif alamaması ve garip piksellerle sürekli olarak karşı karşıya kalmalarının temel nedeni olarak bu durum görülebilmektedir. Oyun zevkini arttırmak ve en uygun FPS’ye sahip olmak adına adım adım ilerleyerek bu soruna dayalı çözüm üretmek mümkün olabilmektedir.

League Of Legends FPS Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

  • İlk aşamada FPS durumunu öğrenmek gerekmektedir. Bunun için de League Of Legends oyunu içerisinde CTRL+F kısayolunu kullanarak bunu öğrenebilmek söz konusu olabilmektedir.
  • Arka planda yer alan her uygulamanın kapatılması gerekmektedir.
  • Ekran kartının aktif ve güncel tutulması gerekmektedir.
  • Bilgisayar fanlarının temiz tutulmasına önem verilmesi ifade edilmektedir.
  • Bilgisayar işlemcisinin macununun bitmesinden kaynaklı olarak bu durum görülebilmektedir. Termal macun alarak işlemciye sürülmesi sonrasında ortadan kalkması sağlanabilecektir.

League Of Legends 2020 Oyun Ayarları

oyun-ayarlari
League Of Legends 2020 Oyun Ayarları

Oyun içerisinde yüksek FPS almak isteyenlerin ve takılmadan bu oyunu sürdürme amacı güdenlerin bu şekilde ayarlamalarını yapmak durumunda olmaları gerekmektedir.

sessiz-oynama
Sessiz Oynama Ayarları

Oyun içerisinde sessiz bir biçimde hareket etmek sıkıcı ve daha az keyif veren bir detay olmasına rağmen FPS’ye bağlı takılmalar yaşamak yerine sessiz bir biçimde oyun oynamak tercih edilebilecektir.

tasarruf-modu
Tasarruf Modu

League Of Legends oyununa girmeden önce sağ üst kısımda yer alan ayarlar sekmesinden bu özellikleri okuyarak hareket etmenin de artı yönleri olabilecektir. Oyuna girmeden önce FPS değerlerinin ideal konumda olmasını sağlayabilecektir.

oyun-sirasinda-istemciyi-kapat
Oyun Sırasında İstemciyi Kapat

MSCONFIG Ayarları

msconfig-ayarlari
Msconfig Ayarları

League Of Legends dahilinde hareket ederek ayarlamaların gerçekleştirilmesi konusunda ilk olarak seçmeli başlangıç seçeğinin işaretlenmesi gerekebiliyor.

tum-ogeler-devre-disi
Tüm Ögeleri Devre Dışı Bırak

Tüm ögeleri devre dışı bırakarak, bilgisayarın League Of Legends oyununa yoğunlaşmasına bağlı olarak FPS sorununun çözülmesine yönelik bir adım atmak mümkün olabiliyor.

ogeler-devre-disi
Tüm Ögeleri Devre Dışı Bırak

TEMP – %TEMP& DOSYALARINI SİLİN

Bu dosyaları silmek adına ilk olarak “Başlat + R” yada arama yerine “Çalıştır” yazılması sonrasında pencereyi açmak gerekecektir. Sonrasında da tempt ve &temp& yazarak içerisinde yer alan tüm dosyaların silinmesi mümkün olabilecektir.

temp-dosyalari-sil
Temp Dosyaları Silin
Please write your comments

deneme bonusu