Zararlı Android Yazılımı Daha Tehlikeli Bir Şekilde Yeniden Ortaya Çıktı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Zararlı Android Yazılımı Daha Tehlikeli Bir Şekilde Yeniden Ortaya Çıktı

Zararlı Android Yazılımı Daha Tehlikeli Bir Şekilde Yeniden Ortaya Çıktı

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere zararlı android yazılımı FakeSpy’den bahsedeceğiz.

FakeSpy nedir?

Zararlı Android yazılımı.

FakeSpy ne yapabiliyor?

Kişinin hemen her bilgisine ulaşabiliyor.

FakeSpy nasıl cihazlara erişiyor?

Kullanıcılara mesajlar göndererek.

Zararlı bir android yazılımı şuanda büyük tehlikeler yaratıyor. 3 Yıl önce aynı yazılım ilk defa ortaya çıkmıştı ve güvenlik açığı sebebiyle büyük sıkıntılara sebep olmuştu. Mesajlardaki bilgileri çalabilen yazılım şuanda herkesin gündeminde bulunuyor.

zararli-yazilim
FakeSpy Zararlı Android Yazılımı

Zararlı Android yazılımı olan FakeSpy, yeniden ortaya çıktı ve bu defa daha büyük bir risk oluşturuyor. Güvenlik araştırmacıları üç yıl önce FakeSpy konusunda uyarılarda bulunmuştu. Söylenenlere göre kullanıcıların mesajlaşmaları, banka bilgileri, uygulama verileri, finansal verileri gibi bilgileri ele geçirebilen FakeSpy, kullanıcıları tehdit ediyor.

İlginizi Çekebilir: Yuvarlanabilir Ekranlı Akıllı Telefon Dehası Geliyor

 

Yazılım ilk çıktığı sıralarda özellikle Güney Kore ve Japonya’daki kullanıcıları ciddi bir şekilde tehdit etmişti ve sonrasında hızlı bir şekilde diğer ülkelere de yayılım göstermişti. Şuanda Dünya genelindeki tüm kullanıcılar ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Bu yüzden yazılımın etkilerini kullanıcılar dikkatli bir şekilde öğrenmelidir.

FakeSpy ve Etkileri

FakeSpy yazılımının büyük risk oluşturduğu ülkeler şuanda Çin, Fransa, Birleşik Krallık, Almanya ve ABD ülkeleri olarak belirlenmiştir. FakeSpy’ın şuandaki güncel sürümü ise orijinal sürümünden çok daha tehlikeli olarak görülüyor. Android kullanıcıları şüphe içerici mesajlardan bu konuda sürekli olarak kaçınmalıdır ve gündemi takip etmelidir. Kullanıcılara postaneden geldiği iddia edilen bazı mesajlar gelebilir ve bunların kesinlikle ciddiye alınmaması gerekmektedir.

Gelen Mesajların İçeriği

FakeSpy yazılımı kullanıcılara bazı mesajlar gönderiyor ve bu mesajların içeriğinde onlara bir paket geldiği belirtiliyor. Bu paketin teslim edilmesi gerektiği ve evde olmadığınız için teslim edilmediği ifade ediliyor. Hal böyle olunca kullanıcı bir anda harekete geçebiliyor. Hemen uygulamaya ulaşmaya çalışan kullanıcı, uygulamayı indirmeye çalışıyor.

zararli-yazilim-android
Zararlı Android Yazılımı

Kullanıcı uygulamayı kullandığında kullanıcının rehberindeki herkese zararlı bağlantılar ve mesajlar aynı anda gönderiliyor. Dolayısıyla kullanıcı hem kendini hem de başkalarını riske atmış oluyor. Bu yazılım kullanıcının cihazına tamamen yerleşip erişim sağlayabiliyor. Mesaj okuma işlemleri yapıyor, kişi bilgilerine erişiyor, mesajları okuyabiliyor ve harici depolama alanlarındaki bilgileri bile okuyabiliyor. Bunun yanında banka ve kripto para ile ilgili bilgileri de aramaya başlıyor ve kullanıcıların bilgilerini çalıyor.

 

Please write your comments

deneme bonusu