Rate Limit Exceeded Twitter Ne Demek? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Rate Limit Exceeded Twitter Ne Demek?

Rate Limit Exceeded Twitter Ne Demek?

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ekibi. Bugün sizlere Rate Limit Exceeded Twiter Ne Demek hakkında bilgi vermeye çalıştık. 

Günlük hayatımızın neredeyse vaktimizin çoğunu sosyal medya platformlarından biri olan twitter platformunda geçiriyoruz.

Birilerini takip ediyor, birilerini beğeniyor, takip ediyor ve mesajlaşıyoruz hal böyle olunca da dev sosyal medya platformu olan twitter’da kullanıcılara belli limitler koyarak hem dengeyi sağlıyor hem de dijital ortamda oluşabilecek kirliliklerin önüne Rate Limit Exceeded kuralı ile sağlıyor.

Bu yazımızda sizlere bir kullanıcının ne kadar mesajlaşma, takip etme ve içerik paylaşma gibi limitlere sahip olduğunu anlatacağız.

Peki Twitter’da Neden Limitler Var?  

Twitter Limitleri twitter’daki arka plandaki yoğunluğun bir kısmını alarak hata sayfalarının görülme sıklığını azaltır ve kesinti sürelerini kısaltmış olur. Twitter sosyal platformun güvenirliğini sağlamak amacıyla aşağıda yer alan hesap işlemlerinden bazı limitleri uygular. 

Peki-Twitter'da-Neden-Limitler-Var? 
Peki-Twitter’da-Neden-Limitler-Var?

İlginizi Çekebilir: Instagram’da En Çok Beğeni Getiren Hashtagler

Geçerli Twitter Limitleri Nelerdir?

Twitter Hesapları İçin Teknik Limitler Şöyledir; 

  • Direkt Mesajları(Günlük):  Twitter’da günlük 1000 mesaj gönderme limiti mevcuttur. 
  • Tweetler: Twitter’da günlük 2400 güncelleme limiti yarım saatlik daha az limitlere bölünmüştür. Retweetler ve Tweet olarak sayılmaktadır. 
  • Hesap e-postasındaki değişiklikleri: Twitter’da saate 4 kez değişiklik olabilir. 
  • Takip etme (günlük): Twitter’de günlük takip etme limiti 400 hesap olarak belirlenmiştir. Bu limitin amacı agresif hesapların davranışlarını önleyen kurallardan biridir. 
  • Takip etme (hesap sayısına göre): Bir hesabın takip etme kullanıcı sayısında bir limit mevcuttur. Bu limit hesaba göre 5000 kullanıcı ile sınırlandırılmıştır. Hesap limite ulaştığı halde istek geliyorsa bu özel olarak sınırlandırılmaktadır. 

Koyulan bu limitler web, mobil, telefon ve API vb. Gibi tüm cihazlarda işlemleri gerçekleştirebilir. Bütün üçüncü parti uygulamalarından gelen APİ istekleri saatlik APİ yöntemine göre takip edilmektedir.

Bu durumda tüm hesaplarıyla birden üçüncü parti uygulaması kullananlar daha çabuk ulaşabilirler.

Bu limitler sitenin yoğun olarak kullanıldığı zamanda geçiçi olarak kullanılabilir. Bu tür durumlarda Twitter’in Resmi hesabında duyurulur. 

Limite ulaştığımda ne olur?

Twitter’da herhangi bir limite ulaştığınızda hangi twitter tarafından hata mesajı ile bilgilendirilir.

Geçerli twitter limitlerinde tweetler, direkt mesajlar, hesap ve e posta değişiklikleri ve API istek limitleri zamana bağlı olarak belirlenen zaman kısıtlaması kalktıktan sonra işlemleri tekrar deneyebilirsiniz.

Bu dev sosyal medya platformunda 2400 Tweetlik günlük güncelleme limiti yarım saatlik daha az limitlere bölünmüş durumundadır.  

 

Please write your comments

deneme bonusu