Facebook Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Facebook Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır?

Facebook Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır?

Facebook gibi diğer sosyal medya araçları kimi zaman yavaşlamaktadır. Bunun nedeni facebook uygulamasının önbelleğinde tuttuğu veriler. Teknoloji Haberleri ailesi olarak bu yazıda sizlere facebook önbellek temizleme nasıl yapılır? hakkında bilgi vereceğiz.

Sitenizin meta etiketlerini güncellediğiniz bir durumla karşılaşırsanız, ancak yayınınızın Paylaşım Ön izlemesinde eski / yanlış bilgiler görünüyorsa, sayfalarınız için önbelleğe alınmış resimleri / verileri sıfırlamanız gerekebilir.

Daha fazla sosyal ağ, yayınlarınızla ilgili verileri platformda ilk paylaştıklarında ‘önbelleğe’ alır. Sosyal ağlar bu bilgileri genellikle yaklaşık 30 gün boyunca saklar (bu değişebilir ancak bu değişebilir). Dolayısıyla, meta etiketlerinizde önemli değişiklikler yaptıysanız, sosyal ağlara sayfalarınız için önbelleğe alınmış verilerini sıfırlama ve en güncel bilgileri alma talimatı vermeniz gerekebilir. Bu makale, çeşitli facebook önbellek temizleme (sıfırlama) konusunda size yol gösterecektir.

Facebook

Facebook’un mükemmel bir kaynağı var, bunu hızlı ve kolay hale getiren Facebook Paylaşım Hata Ayıklayıcı Aracı bulunuyor.

  1. Https://developers.facebook.com/tools/debug/sharing/ adresini ziyaret edin.
  2. URL’nizi girin ve Hata Ayıkla‘ya tıklayın.

Facebook Onbellek Temizleme Nasıl Yapılır

Facebook’un bu URL için tam olarak ne gördüğünün bir anlık görüntüsünü verecektir – başlık, resim, bağlantı ve çok daha fazlası (‘son sıyrılma’ tarihi dahil).

  1. Facebook’u güncel bilgiler için sayfanızı yeniden taramaya zorlamak için Yeniden  Kaydır düğmesine tıklayın.

Facebook Önbellek Temizleme

  1. Facebook daha sonra sayfanızı yeniden tarayacak ve güncellenmiş verilerinizin (resimler ve başlıklar gibi) yansıtıldığını görmelisiniz.
  2. Şimdi url’nizi tekrar Facebook’ta paylaşmayı deneyin.

Facebook’un Açık Grafik meta etiketleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi belgelerine bakın.

 

Please write your comments

deneme bonusu