5G Nedir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

5G Nedir

5G Nedir

Merhaba Teknoloji Haberleri sevenler, 5G nedir sorusu ilk andan itibaren en çok merak edilen konulardan birisi haline gelmiştir. Gelişmiş teknolojiler, insanlar için en önemli konu haline gelmiştir. Özellikle de geldiğimiz noktada teknolojinin ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için, bu teknoloji hakkında gereken her şeyi de öğrenmemiz gerekecektir. 5. nesil teknoloji ise, mobil ağlarda en çok merak edilen ve zamanı gelince de tercih edilecek konu olacaktır. Kaldı ki kullandığımız 4. nesil teknolojiden de çok daha ileri ve çok daha hızlı bir teknoloji olacağını söyleyebiliriz.

5G Teknolojisi Nedir?

Yeni nesil kablosuz telefon teknoloji olan 5G teknolojisi, alt yapı konusunda da oldukça verimli ve hızlı bir teknoloji olacaktır. Teknolojik altyapının hem yeni sistemlerle hem de yeni kurallar çerçevesinde, yeniden yapılandırılması anlamına da gelecektir. Halihazırda kullanılan 4. nesil teknolojiyi biliyoruz. Özellikle de öncesinde olan teknolojiye göre, ilk kullanıldığı anda ne kadar hızlı geliştiğini de biliyoruz. Bu bağlamda, 5.nesil teknoloji de 4.nesil teknolojiden 10 kat daha hızlı olan bir teknoloji olacaktır.

5G Nedir
5G Nedir

5G Teknolojisi Ne Kadar Hızlıdır?

Nerede yaşıyorsunuz, hangi operatörü kullanıyorsunuz ve 5G’ye ne zaman geçmeye karar verdiniz, bu soruların tümü ne kadar hızlı olduğuyla ilişkili olacaktır. Eğer bunlar gayet yerinde ve sorunsuz çalışıyorsa, o kadar da hızlı olacaktır. Örneğin, tüm bunlar tamam ve sorunsuz çalışıyor. O halde yüksek çözünürlüklü bir filmi indirmek, bu teknoloji ile 15 saniye sürecektir. Sayfala arasında bazen donmalar meydana gelmektedir, birçok ayrı frekanstan bilgiler çekileceği için böyle bir durumla da karşılaşmayacaksınız. Anlayacağınız, 4G teknolojisinden 20 kat daha hızlı olacağını uzmanlar belirtmektedir.

Telefonda 5G Nasıl Açılır?

Henüz hiçbir ülke 5G konusuna geçiş yapmış bulunmamaktadır. Güney Kore’nin 2022 senesinde geçiş yapacağı bilinmektedir. Türkiye’de ise; 2021-2024 yılları arasında bu sistem kurulacak ve sonrasında kullanılmaya başlanacak. Yine de şu adımlar ile 5G’yi ilerleyen senelerde telefonunuzda aktif edebilirsiniz:

  • Telefonunuzun ayarlar kısmına girin.
  • “Hücresel” veya “hücresel veri seçenekleri” bölümüne tıklayın.
  • Bu adımın ardından “ses ve veri” kısmına tıklayın.
  • “LTE” seçeneğini tıklayarak, gelecekte 5G’yi aktif edebilirsiniz.

Bu videoda, 4.5G aktif etme konusu işlenmiştir. Aynı şekilde 5G’yi de aktif edebilirsiniz.

Please write your comments

deneme bonusu