Lütfi Elvan Kimdir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Lütfi Elvan Kimdir

Lütfi Elvan Kimdir

Merhaba Teknoloji Haberleri sevenler, Lütfi Elvan Kimdir sorusu, Berat Albayrak’ın istifasından sonra en çok merak edilen sorulardan birisi olmuştur. Neticede bahsettiğimiz üzere Berat Albayrak istifa etti ve yerine birinin atanması bekleniyor. Bu durumda ise Elvan görev konusunda uygun görüldü ve şu an ülkemizin Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevine başladı. Bu durumda aklımızda, bu isim kimdir sorusu geldi. Sizleri bu aşamada aydınlatmak için, kim olduğundan ve kısaca kendisinden söz edeceğiz.

Lütfi Elvan 

1962 senesinin 12 Mart ayında, Karaman’da dünyaya gelmiştir. Lütfi Elvan, her ne kadar ülkemizde şu an için yeni tanınmış olsa bile, aslında öncesinde de bir siyaset geçmişi bulunmaktadır. Elbette bu nedenle Berat Albayrak’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak görece gelmiştir. Halihazırda, bakan olmaktan ziyade; mühendis, ekonomist ve siyasetçi kimliği de bulunmaktadır. 2016-2018 senesinde, Türkiye Kalkınma Bakanı olarak görev almıştır. 2015 ve 2016 yılları arasında ise, Türkiye Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2013-2015 yıllarında ise, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini üstlenmiştir. İlk olarak ise; 2007 Türkiye genel seçimlerinde, AK Parti Karaman Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Lütfi Elvan Kimdir
Lütfi Elvan Kimdir

Lütfi Elvan’ın Eğitimi

Karaman’da dünyaya gelen Elvan, ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamlamıştır. 1983 senesinde ise, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Maden Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olarak okulunu bitirmiştir. Bu eğitimini devamında ise, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Leeds Üniversitesi’nde, Maden ve Yöneylem Araştırması konusunda yüksek lisansa başlamıştır. Bunu ardından ise Amerika Birleşik Devletleri’nde Delaware Üniversitesi’nde, Ekonomi konusunda ikinci yüksek lisansını tamamlamıştır.

Lütfi Elvan’ın Kariyeri

Elvan’ın kariyerinde, 1987 senesinde Etibank’ta, Yöneylem Araştırma Grubu içerisinde mühendis olarak görevine ve iş hayatına başlamıştır. Aynı zamanda bazı projelerde de öncülük görevini üstlenmiştir. 1989 yılında, Devlet Planlama Teşkilatı’nda göreve başlamıştır ve 1996 yılına kadar Uzman Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 1996 yılında, Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı pozisyonuna atanmıştır. 2002 yılında bu görevi de sonlanarak, Müsteşar Yardımcılığı yapmıştır ve 2007 yılına kadar devam etmiş ve sonrasında siyasete atılmıştır. 10 Kasım 2020 itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamıştır.

 

Please write your comments

deneme bonusu