Google Play Store tüm hata kodları ve çözümleri - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Google Play Store tüm hata kodları ve çözümleri

Google Play Store tüm hata kodları ve çözümleri

Google Play Store‘da uygulama indirirken veya güncellerken bazı hatalarla karşılaşabilirsiniz. Bunlar artık bilinen hatalar oldukları için kodlarıyla beraber çözümlerini de siz değerli takipçilerimize sunabiliyoruz. Eğer sizler de Play Store üzerinden hata kodlarına rastladıysanız, muhtemelen çözümü bu yazıda vardır. Tekno bilim adamı ailesi olarak bu yazıda sizlere Google Play tüm hata kodları ve çözümleri hakkında bilgi vereceğiz.

Google Play hata kodları ve çözümleri

Google Play Store tüm hata kodları ve çözümleri

Öncelikle aşağıda vereceğimiz çözümleri uygulamadan önce lütfen telefonunuzun yedeğini alın. Zira oluşacak herhangi bir problemden teknobilimadami sorumlu tutulamaz. O nedenle telefon yedeğini almanızda büyük fayda var.

Play Store Hata Kodu 403: İndirme yapılamıyor.

Eğer tek bir telefonda iki tane farklı Google hesabı kullanıyorsanız bu hata kodunu almanız oldukça muhtemeldir. Öncelikle Google hesabınızı doğrulayın ve sorun yaşamış olduğunuz uygulamayı cihazınızdan kaldırın. Daha sonrasında ise uygulamayı bir daha indirmeyi deneyin.

Play Store Hata Kodu 495: Uygulamaya veya oyun indirirken / güncellerken sorunla karşılaştınız.

Eğer bu hata koduyla karşılaştıysanız, Google Play Store ana ekranına gelin ve sırasıyla

  1. Ayarlar
  2. Uygulamalar
  3. Hepsi
  4. Google Play Store
  5. Temizle sekmesini tıklatın.

Bu yolu izlediğiniz zaman sorununuz çözülecektir. Eğer sorununuz çözülmediyse, bu Google Play Store kimliğinizle alakalı bir sorun oluştuğuna işaret demektir. Bunu çözmek için de aşağıdaki yolu takip edin.

  1. Ayarlar
  2. Hesaplar
  3. Hesap Ekle
  4. Google Hesabı kısmına girerek yeni bir hesap ekleyebilirsiniz.

Play Store Hata Kodu: 194 Uygulama indirirken sorunla karşılaştınız.

Eğer bu hata koduyla karşılaştıysanız, uygulama veya oyun indirdiğiniz esnada bir sorun oluştu demektir. Bu sorunu ise telefon ön belleğinizde bazı ayarları yaparak çözebilirsiniz. Aşağıdaki yolu izlerseniz sorununuz muhtemelen çözülecektir.

  1. Ayarlar
  2. Uygulama Yöneticisine tıklayın. Sonrasında ise Google Play Store seçeneğiyle karşılaşana kadar aşağıya doğru inin. Google Play Store seçeneğiyle karşılaştığınız zaman, seçeneği işaretleyin ve “Uygulama Detayları” bölümüne girin. “Zorla Durdur” seçeneğini işaretleyip, aynı bölümden “Bilgiyi Temizle” seçeneğini de işaretlerseniz sorun çözülecektir.

Play Store Hata Kodu 927: Google Play Store güncellemesi yapıldığı için uygulama indirilemiyor.

Eğer bu hata koduyla karşılaştıysanız, yapmanız gereken en önemli şey Google Play Store güncellemesinin yapılmasını beklemektir. Güncelleme bitmesine rağmen hata çözülmediyse, Google Hizmetlerinin ve Google Play Store’un verilerini silmeniz ve durdurmaya zorlamanız gerekiyor.

Play Store Hata Kodu 923: İndirme gerçekleştirilemiyor, Google hesabını senkronize ederken sorun çıkıyor veya hafızada yer yok.

Eğer bu hata koduyla karşılaşıyorsanız, Google hesabınızı ve telefonunuzda fazla ve gereksiz şekilde yer kaplayan bütün uygulamaları temizleyin. Sonrasında ise telefonunuz güvenli mod ile başlatıp, ön bellek bölümlendirmeyi seçin. En son olarak da cihazı yeniden başlatın.

Play Store Hata Kodu rh01: Sunucudan bilgileri alırken sorun oluştu.

Eğer bu hata koduyla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki yolu izleyerek çözüme kavuşturabilirsiniz.

  1. Ayarlar
  2. Uygulamalar
  3. Google Play Store Ana Ekranı
  4. Temizle ve Ön Belleği Temizle butonlarına tıklayın.

Bu hata kodu için bir diğer çözüm de Google Gmail hesabınızı silip, yeniden yüklemenizdir.

Play Store Hata Kodu 921: Uygulama indirilemiyor.

Eğer bu hata koduyla karşılaşıyorsanız, Google Play Store’un ön belleğini tamamen temizleyin ve verileri de tamamen silin. Ancak çok dikkatli olmanız gerekiyor. Zira bu işlem yapılırken ayarlar silinebiliyor.

Play Store Hata Kodu rpc:s-5:aec-0: Sunucu hatası

Eğer bu hata koduyla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki yolu izlemeniz yeterli olacaktır.

  1. Ayarlar
  2. Uygulamalar
  3. Google Play Store
  4. Temizle ve Ön Belleği Temizle seçeneklerine tıklayın.

Play Store Hata: Paket dosyası geçersiz.

Eğer bu Google Play Store üzerinde bu hatayla karşılaşıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey ön belleğinizi temizlemektir. Eğer bu işe yaramazsa da Google Play Store uygulamasını yeniden yükleyebilirsiniz. Yine bunların hiçbiri çare olmazsa, Wİ-Fİ bağlantısından kaynaklı olarak hata veriyor olabilir. Bunu çözmek için de Wİ-Fİ bağlantısını kapatıp mobil veri üzerinden Google Play Store uygulamasını güncelleyin.

Please write your comments

deneme bonusu