Deep Web ve Dark Web Arasındaki Farklar Nelerdir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Deep Web ve Dark Web Arasındaki Farklar Nelerdir

Deep Web ve Dark Web Arasındaki Farklar Nelerdir

Merhaba Teknoloji Haberleri sevenler, deep web ve dark web arasındaki farklar nelerdir sorusunun cevabı, aslında bir yerde internetinde olağan karanlık yüzünü ortaya çıkartacaktır. Deep web ve Dark web, aslında internet üzerinde bir karanlık alan anlamına gelen ifadeler olacaktır. Bu ifadelerden söz ettiğimiz zaman, aslında karanlık derken neyden söz ettiğimizi de anlamış olacaksınız.

İnternet, sanıldığı kadar temiz ve sakin bir ortam değildir. Bildiğiniz üzere bir bilgiyi aramak için yazdığımız zaman, salise içerisinde milyarlarca sonucu ortaya çıkartacaktır. Bu sonuçlar doğrultusunda ise, aramak istediğimiz bilgiye kolaylıkla ulaşırız. Fakat Dark web ve Deep web bu alan içerisinde nerededir, ona bakalım.

Deep Web ve Dark Web Arasındaki Farklar Nelerdir
Deep Web ve Dark Web Arasındaki Farklar Nelerdir

Deep Web Nedir?

Karşınıza çıkan hangi arama motoru olursa olsun, Deep web bu kısımda yer alacaktır. Arama motorlarına bir bilgiyi işlediğiniz zaman, farklı sitelerden birçok bilgiye kolaylıkla erişim sağlayabileceksiniz. Bu bilgileri arama motoruna yazdığınız, web sitelerinden çekerek bazı parçacıkları önünüze çıkartacaktır. Bu parçacıklara ise; “crawler” adı verilmektedir.

Karşımıza çıkan bazı bilgiler ise, arama motorlarında görünmek istemezler. Bu da “crawlar” kısmında bilgi gizleyerek oluşmaktadır. Bazı siteler de bu bilgileri gizleyecektir.

İşte Deep web dediğimiz sistem tamamen buradan oluşmaktadır. Bilgilerini gizleyen bu siteye kolayca giremezsiniz, aradığınız zaman bulamazsınız. Bunun için sitenin tam adını bilmeniz gerekecektir. Kaldı ki bu sitelerde birçok illegal iş dönmektedir.

Dark Web Nedir?

Dark web’in bu aşamada deep web’den pek de farkı olmayacaktır. Aynı sistem dahilinde çalışmaktadır. Bilgiler gizlidir ve buraya girmek zorludur. Fakat bu bağ; Freenet ve Tor gibi şifrelenmiş benzeri olan siteler dahil, farklı sitelerin gizli dosyalarını ortaya çıkartmaktadır.

Bunlardan birisi ise, istihbarat servisi ve çeşitli devletlerin belgeleri olacaktır. Anladığınız üzere, Dark web çok daha kurumsal bir gizli internet alanı olacaktır. Dolayısıyla bu kısma girmek çok daha zorlayıcı hale gelecektir. İki karanlık yüzü birbirinden ayıran fark ise burada yatmaktadır.

Please write your comments

deneme bonusu