Mavi Vatan Nedir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Mavi Vatan Nedir

Mavi Vatan Nedir

Merhaba Teknoloji Haberleri sevenler, Mavi Vatan nedir sorusu, 2015 sonrasında karşımıza çıkan bir tanım olarak karşımıza çıkar. Bugünden itibaren söz konusu Mavi Vatan konusu, herkesin dikkatini çekmektedir. Nedir bu Mavi Vatan ve neleri kapsar, hangi şartları kapsar, buna dikkat çekeceğiz. Kısacası, denizci politikasını ortaya koyan bir doktrin olarak karşımıza çıkar. Buna istinaden de denizcilik terimi anlamında gelebilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, üç bir yanı denizlerle çevrili olan bir bölgede yer alır. Karadeniz, Akdeniz, Marmara ve Ege ise Mavi Vatan kapsamına girer ve bu alanları kapsar. Bu bağlamda Mavi Vatan olarak adlandırılmasının sebebi de buradan gelmektedir. Daha detaylı olarak sizlere bu tanımlardan söz ediyor olacağız.

Mavi Vatan Nedir
Mavi Vatan Nedir

Mavi Vatan Nedir?

Yukarıda az çok olarak tanımlarından söz ediyor olduk. Kısaca tüm denizlerin kıyılarını da kapsayan bir sisteme, bu ad verilmiştir. Yani anlayacağınız üzere, deniz alanlarının bütünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tanım, 2015 senesinden sonraki zamanlarda, Türkiye alanlarındaki aktif olan askeri gücü de ortaya koymaktadır. Dolayısıyla bu tanım, deniz bölümlerinde bulunan hak ve menfaatin korunması anlamına gelir.

Mavi Vatanın Önemi Nedir?

Bahsettiğimiz üzere, 2015 senesinden sonrasında bu tanım ile karşı karşıya gelmiş bulunmaktayız. Deniz bölgelerinde hem aktif olmayı hem de askeri güce dayalı olan stratejisini ortaya koyar. Bu durum üzerinde büyük bir öneme sahiptir. Türkiye bu tanım sayesinde, sınır ötesinde savunmanın başlatılması durumunu da ele almaktadır. Askeri ve endüstriyel gelişme, bu aşamadan sonra çok daha fazla önem kazanmıştır.

Mavi Vatan Neleri Kapsar?

Mavi Vatan’ın bu aşamada kapsadığı alanlar, anlamına baktığımız zamanda oldukça açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Türkiye’nin üç bir yanının denizlerle çevrili olduğunu düşündüğümüz zaman, aslında kapsamını kolaylıkla anlayabiliyoruz. Kısacası kapsamı; Ege, Marmara, Karadeniz ve Akdeniz olarak karşımıza çıkar.

Please write your comments

deneme bonusu