Telefonun Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarız - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Telefonun Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarız

Telefonun Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarız

Merhaba Teknoloji Haberleri sevenler, telefonun orijinal olup olmadığını nasıl anlarız, hepimizin merak ettiği konulardan birisidir. Bir telefon alıyoruz, belki çok iyi bir markadan satın alırız ya da direkt olarak mağazadan alırız. Fakat son zamanlarda internet üzerinden yapılan alış-verişlerde elektronik aletlerinde fazlasıyla satıldığını görebiliyoruz. Bunların başında ise cep telefonları karşımıza çıkıyor.

İnternet üzerinden aldığımız telefonların, elbette garanti belgesi yanında gelmektedir. Fakat bu konuda her zamanda bir tereddüt duyarız. Bunun önünde geçilebilmesi adına şimdi sizlere, bir telefonun orijinal olup olmadığını nasıl anlarız konusunda bazı detaylardan söz edeceğiz. Bu sayede de artık telefon alırken, kendinizi çok daha güvende hissedeceksiniz.

Telefonun Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarız
Telefonun Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarız

Telefonun Orijinal Olup Olmadığını Anlamanın Yolları

Akıllı telefonlar günümüzde bu kadar sık kullanıldığından itibaren, herkes bu telefonlara yönelmeye başladı. Fakat her yerde satılan telefonların güvenilir olup olmadığını nasıl anlayabiliriz, bunun için özellikle bir yöntem var mı, bunlara değineceğiz. Şu maddeler üzerinden giderek, telefonunuzun orijinal olup olmadığını anlayabilirsiniz.

  • Telefonun IMEI Kodu:

İnsanların nası lkimlik numaraları birbirlerinden farklı ise, telefonlarında IMEI kodları bir o kadar farklıdır. O yüzden bir telefonu almadan önce, IMEI koduna bakın ve şu adımlar ile bakabilirsiniz:

  • Arama kısmına gelerek, arama ekranına “*#06#” yazarak arama tuşuna basın.
  • Ekrana gelecek olan rakamlar ise IMEI kodunu ortaya çıkartacaktır.
  • Telefonun Tasarımı 

Telefonun tasarımı da, orijinal olması konusunda bir o kadar önemlidir. Eğer 6-7 bin TL’lik bir telefonu 2 bin TL’ye alıyorsanız, muhakkak bir problem var demektir. O yüzden ağırlığına, ekranın görüntü kalitesine ve aynı zamanda diğer tuşlarını da kontrol edebilirsiniz.

  • Samsung Telefonlar İçin Özel Kod

Samsung telefonların, Android işletim sistemleri dışında, orijinal olup olmadığını anlamak için başka bir yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntem ise şudur;

  • Öncelikli olarak arama ekranına, “*#7353# tuşlayarak arama yapın.
  • Burada cihazın özelliklerinin yer aldığını göreceğiz.
  • Bunları ise gerek olan resmi bilgiler ile direkt olarak kıyaslayabilirsiniz.

 

 

Please write your comments

deneme bonusu