Bakan Soylu, herkesi Telegram’a çağırdı! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Bakan Soylu, herkesi Telegram’a çağırdı!

Bakan Soylu, herkesi Telegram’a çağırdı!

Merhaba değerli Tekno bilim adamı takipçileri,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun birkaç gün önce Twitter platformundan yaptığı paylaşımının nefet söylemi şeklinde engellenmesi üzerine Bakan Soylu, herkesi Telegram’a çağırdı.

“Bundan sonra Telegram hesabımı aktif şekilde kullanacağım”

Bakan Soylu, herkesi Telegram'a çağırdı!

Bakan Soylu, on zamanlarda gündemi kasıp kavuran Boğaziçi Üniversitesi eylemlerindeki Kabe resminin yere serilmesi olayına tepkisini belirtirken LGBT üyeler için “sapkın” kelimesini kullandığı için paylaşımı engellenmişti. Bunun üzerine Twitter’a olan tepkisini dile getiren Bakan Soylu, takipçilerini Telegram’a çağırdı ve şu ifadeleri kullandı:

“Twitter’ın yasaklama politikasını gördünüz dimi. Bizim kutsalımıza, Kabe’mize yapılan hakaretleri, terbiyesizlikleri fikir özgürlüğü şeklinde değerlendiren Twitter, LBGT sapkınlığının kutsallarımıza saldırısına itiraz ettiğimiz, çocuklarımıza bu oyuna gelmemeleriniz tembihle söylediğimiz twitter, sansür getirdi. Bundan sonra Telegram hesabımı aktif şekilde kullanacağım”

Telegram güvenli mi?

En güvenli mesajlaşma uygulaması hangisi?

WhatsApp’ın yeni sözleşmesiyle birlikte herkes Telegram uygulamasına geçmeye başladı. Hatta Telegram kullanıcıları, rehberinde kayıtlı kişilerin Telegram’a katıldı bildirimlerinden usanmış durumda. Birkaç gün içinde WhatsApp’tan Telegram’a geçen kullanıcıların sayısı milyonları bulsa da büyük bir yanılgı içindeler. Çünkü Telegram sandığımız kadar güvenli değil.

Uygulamanın güvenli olmamasının en büyük sebebi, uçtan uca şifrelemenin normal mesajlarda aktif hale gelmemesi. Yani mesajlarımıza üçüncü bir kişi tarafından erişim mümkün. Eğer uçtan uca şifreleme protokolünü kullanmak isterseniz de gizli sohbet başlatmanız gerekiyor. Gizli sohbet ile birlikte uçtan uca şifreleme protokolü aktif hale geliyor ve mesajların hepsi görüşme bittikten sonra siliniyor.

Asla üçüncü şahıslar ve hükümetlerle veri paylaşmadığını belirten Telegram, gizli sohbet esansında uçtan uca şifreleme protokolü olarak MTProto’yu kullanıyor. MTProto, Telegram tarafından üretilmiş bir protokol. Ayrıca açık kaynak kodlu olmadığı için tam olarak güvenli mi değil mi bilemiyoruz. Sonuç olarak WhatsApp’tan Telegram’a geçmek pek iyi bir tercih olmayabilir.

Telegram’ı buradan indirebilirsiniz: Google Play Store – App Store 

Kaynak: En güvenli mesajlaşma uygulaması hangisi? – Teknoloji Haberleri (teknobilimadami.com)

Please write your comments

deneme bonusu