Spotify liderliği eline aldı! İşte Spotify’ın kullanıcı sayısı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Spotify liderliği eline aldı! İşte Spotify’ın kullanıcı sayısı

Spotify liderliği eline aldı! İşte Spotify’ın kullanıcı sayısı

Merhaba değerli Tekno bilim adamı takipçileri,

Ülkemizde de bir hayli popüler olan Spotify, dünya çapında birçok yeni aboneye sahip oldu. Özellikle de Apple Music ile olan rekabeti artık neredeyse bitme seviyesine geldi. Çünkü kullanıcı ve abone sayılarıyla Apple Music’e oldukça fark attığını söyleyebiliriz. Öyle ise platformun kullanıcı ve abone sayılarına bir göz atalım.

Spotify kullanıcı ve abone sayılarını açıkladı

Spotify liderliği eline aldı! İşte Spotify'ın kullanıcı sayısı

Son zamanlarda yakaladığı yükseliş trendiyle beraber Spotify, şu anda 345 milyon aktif kullanıcı ve 155 milyon aboneye sahip. Platformu para ödemeden kullanan kullanıcıların sayısı ise 200 milyon civarında. Bu sayılar oldukça ciddi ve online müzik sektöründe Spotify’ın liderliği ele aldığını gösteriyor.

Aslında Spotify bu sayıları içerisinde bulundurduğu müzik keşfetme özelliğine sahip diyebiliriz. Çünkü istediğiniz tarzda birçok müziği kategoriler halinde bulabiliyorsunuz. Bu da sevdiğiniz tarz için müzik üreten sanatçılarla tanışmanızı sağlıyor. Ayrıca platformun sanatçılara verdiği önem de oldukça etkili.

Spotify nedir?

Spotify liderliği eline aldı! İşte Spotify'ın kullanıcı sayısı

Spotify, İsveç merkezli bir müzik veri akışı ve podcast servisi olup aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu, The Orchard ve Universal’in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin veren, aylık abonelik sistemiyle çalışan bir dijital müzik platformudur.

Kaynak: Spotify – Vikipedi (wikipedia.org)

Please write your comments

deneme bonusu