Citroën ë-Berlingo, Bu Yılın İkinci Yarısında Satışa Sunulacak - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Citroën ë-Berlingo, Bu Yılın İkinci Yarısında Satışa Sunulacak

Citroën ë-Berlingo, Bu Yılın İkinci Yarısında Satışa Sunulacak

Merhaba tekno bilim adamı okuyucuları; Citroen e-Berlingo elektrikli minibüsün yedi kişilik yolcu versiyonu olarak ortaya çıktı ve 2021’in ikinci yarısında satışa sunulacak. Bu, daha önce duyurulan Peugeot e-Rifter ve Vauxhall Combo-e Life’ın benzer modelidir ve aynı 134bhp elektrik motoru, 50kWh pil ve tahmini 170 mil sürüş menzilini paylaşıyor.

En yüksek hız 83 km / s’dir ve sürücünün gücü 80bhp ile sınırlayan ve maksimum menzil için klima ve ısıtma sistemlerine giden gücü azaltan Eco’dan başlayarak gerektiğinde gücü aralıkla dengelemesine olanak tanıyan üç sürüş modu vardır.

Normal mod, 107bhp’lik bir çıkışa izin verir ve çoğu günlük sürüş durumuna uygundur; Power ise, araç yolcular veya bagajla tamamen dolu olduğunda maksimum 134bg’yi serbest bırakır. A ‘B’ modu, rejeneratif frenleme gücünü maksimuma çıkarır, bu da aküye daha fazla gücün geri dönmesine ve gaz pedalını kaldırdığınızda daha güçlü bir yavaşlama etkisine neden olur.

Şarj ve Teknoloji

Benzer modeller gibi Citroën ë-Berlingo da halka açık hızlı şarj noktalarından 100kW’a kadar hızlarda şarj edebilir. Bu, en yüksek% 80 kapasitenin 30 dakika kadar kısa bir sürede tamamlanmasını sağlar. Evde duvar kutusundan şarj etmek de mümkündür, en yaygın 7,4kW hızında% 100 doldurma yedi buçuk saat sürer.

Citroën ë-Berlingo
Citroën ë-Berlingo

İçeride standart olarak sekiz inçlik bir dokunmatik ekran var ve isteğe bağlı olarak daha büyük bir 10 inçlik sürüm mevcut. Ekranda pil şarj durumu ve mevcut enerji tüketimi ile uydu haritaları ve multimedya içeriği hakkında bilgiler görüntülenebilir.

Mevcut sürücü yardımı ve aktif güvenlik özellikleri (standart veya isteğe bağlı), anahtarsız giriş ve çalıştırma, renkli bir baş üstü ekranı, yokuşta kalkış desteği ve ön, yan ve arka park sensörlerini içerir. Aktif güvenlik freni, şeritten ayrılma uyarısı, sürücü dikkat uyarısının yanı sıra bir geri görüş kamerası, akıllı farlar, hız sabitleyici ve park yardımı da dahildir. Yol tutuşu ve yokuş iniş yardımı, trafik işareti tanıma ve kör nokta izleme, kapsamlı listeyi tamamlar.

Please write your comments

deneme bonusu