Http Internal Server Hatası - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Http Internal Server Hatası

Http Internal Server Hatası

Herkese Merhaba! Http Internal Server Hatası, konusuna bugün değiniyor olacağız. Bir siteye girdiğiniz zaman o karşılaştığınız Server Hatası, aslında o an için bizleri korkutan bir hata olabilir. Özellikle de ne yapacağımızı bilmediğimiz ve nasıl başa çıkacağımızı bilmediğimiz o noktada, işler karışmaktadır. Sizlere aslında bu noktada bu hatanın neden kaynaklandığından söz ediyor olacağız.

Bu hata ile karşılaştığınız zaman, aslında neden kaynaklandığını bilirseniz. Sonucunda o sorunun çözümüne de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kaldı ki aslında bilinmeyen ya da zor halledilen bir durum olmayacaktır. Tamamen kolay halledilebilir bir uygulama dahilinde karşınıza çıkacaktır. Sizlere daha detaylı olarak anlatacağız.

Http Internal Server Hatası
Http Internal Server Hatası

Http Internal Server Hatası Nedir?

Birçoğumuz herhangi bir sitede ya da direkt olarak kendi sitemizde böyle bir problem ile karşı karşıya kalabilir. Aslında bahsettiğimiz üzere oldukça kolay bir şekilde çözülebilen bir sorun olduğunu sizler de görüyor olacaksınız. Bu hatanın birkaç önemli sorunu karşınıza çıkabilir.

Öncelikli olarak “HTTP 500 Hatası” bir diğer adı olarak karşımıza çıkacaktır. Bu durum, web sitenizde bir şeylerin ters gittiği anlamına gelecektir. Her ne kadar siz anlamasanız bile, sitenin içerisinde net olarak bir sorun ile karşı karşıya kalabileceksiniz. Bu durum genelde, .httaccess dosyasının, tamamen yanlış yapılandırılmasından kaynaklanacaktır. Elbette bu ya hatalı bir sayfa ya da hatalı bir program olduğu anlamına gelecektir. Haricinde ise uyumsuz bir PhP veya WordPress güncellemesi de olabilir.

Http Internal Server Hatası Düzeltilmesi İçin Neler Yapılabilir?

  • Bu aşamada ilk olarak sitenizi yedekleyebilirsiniz.
  • WordPress içerisinde bir eklenti sorun çıkartıyor olabilir. Özellikle de güncellemesi gelen eklentiler olabilir. O eklentiyi bularak sorunu halledebilirsiniz.
  • PHP bellek limitinizi kolayca arttırarak bu soruna engel olabilirsiniz.
  • Bu aşamada yeni bir .httaccess veya web.confing dosyası oluşturabilirsiniz.
Please write your comments

deneme bonusu