Windows Old Nedir ve Windows Old Silme İşlemi Nasıl Yapılır - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Windows Old Nedir ve Windows Old Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Windows Old Nedir ve Windows Old Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Herkese merhaba! Windows Old Nedir ve Windows Old Silme İşlemi Nasıl Yapılır, konusuna değiniyor olacağız. Bilgisayar kullanımının artması, gün geçtikçe çoğalmaktadır. Özellikle de bu durumda bilgisayarlardan tam performans bekliyoruz. Fakat bazı programların olması ve bilgisayarda fazladan gereksiz dosyaların bulunması, bilgisayarımıza yük yapıyor olabilir.

Bunun önüne geçmek için, en azından bilgisayarı bazı yüklerden kurtarmak için bazı dosyalarında silinmesi gerekiyor olacaktır. Peki bizler hangi dosyaları silmeliyiz, ya yanlış bir şeyi silersek? İşte bu durumda da sizlere silmeniz gereken bir dosyadan söz ediyor olacağız. Bu sayede bilgisayarınızı hafifletmiş olacaksınız.

Windows Old Nedir Windows ve Old Silme İşlemi Nasıl Yapılır
Windows Old Nedir Windows ve Old Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Windows Old Nedir?

Bilgisayarımıza kimi zaman format atma gereği hissederiz. Bunun bilgisayarımızın performansı ile oldukça fazla ilgisi vardır. Performansını arttırmak için böyle bir yönteme başvururuz. Bu sayede yüklü olan hacim gücünü azaltmış ve daha fazla program yüklemeye hazır hala getirmiş oluruz.

Bunun için bilgisayara format atmak verimli bir hale getirilmesini sağlayacaktır. Windows old klasörü, eski sürümden kalma bir klasör olarak karşımıza çıkacaktır. Bu klasörü silmek, kimi zaman acaba bilgisayarımıza zarar verir mi konusunu bizlere düşündürebilir. Fakat şunu söylemek gerekir ki, bu dosyayı silmek bilgisayarınıza zarar vermeyecektir.

Windows Old Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızda alan açmak için sadece bazı uygulamaları değil, aslında gereksiz olan klasörleri de silmek mantıklı olacaktır. Bu aşamada ilk olarak old klasörünü silmek ile işe başlayabilirsiniz. Çünkü bu klasör oldukça fazla yer kaplar ve hiçbir işe yaramayacaktır. Bu klasörü silmek ise oldukça kolay olacaktır. Şu adımlar sayesinde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz:

  • Başlat menüsünden disk temizleme kısmını açın.
  • Buradan ise temizlemek istediğiniz sistem sürücüsünü seçmelisiniz. Ki old klasörü Disk C’de olacaktır.
  • Buradan “Sistem Dosyalarını Temizleyin” seçeneğine tıklamalısınız.
  • Ardından yardımcı ögelerin temizlenebileceği bir ekran çıkacaktır.
  • Win10 klasörünü seçerek, artık bu dosyadan kurtulabilir olacaksınız.

Please write your comments

deneme bonusu