Volkswagen’den elektrikli pickup gelebilir! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Volkswagen’den elektrikli pickup gelebilir!

Volkswagen’den elektrikli pickup gelebilir!

Günümüzde artık bütün otomobil üreticileri elektrikli araçlar üretmeye yöneldi. Çünkü ülkelerin çevreyi korumak ve küresel ısınmayı engellemek amacıyla koyduğu yasalar sebebiyle yakın gelecekte bütün firmaların sadece elektrikli araba üretmesi gerekecek. İşte firmalar da bu değişime yavaştan uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Volkswagen de çıkarmış olduğu ID modelleriyle baya bir ilgi topladı. İşte bu ID modellerinden biri olması planlanan yeni pickup, hem çevreye hem de cebe çok yarar sağlayacak. Zira pickup tipi araçlar çok fazla yakıt tüketiyor. Böylece çevreye bolca karbondioksit yayılıyor.

Elektrikli pickup ile ilgili resmi açıklama

“Elektrikli araçlarımızın temelini oluşturan MEB platformu, elektrikli pickup ortaya çıkartma konusunda cevap verebilecek potansiyele sahip. Öyle ki bu araç orta segmentin de üzerine çıkabilecek dinamiklere sahip olabilir. Daha büyük SUV modellerinde kullanmak üzere yeni elektrikli platformlar geliştirmemizin ardından bunun büyük pickuplara da yansıma yapması çok da şaşırtıcı olmayacağını düşünüyorum. Araştırmalarımız adım adım böyle bir projenin her geçen gün daha mümkün olabileceğini gösteriyor.”

Please write your comments

deneme bonusu