Windows 10’da Varsayılan Yazıcı Nasıl Ayarlanır? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Windows 10’da Varsayılan Yazıcı Nasıl Ayarlanır?

Windows 10’da Varsayılan Yazıcı Nasıl Ayarlanır?

Merhaba tekno bilim adamı takipçileri; Varsayılan yazıcıyı Windows 10’da ayarlamak, özellikle birden fazla yazıcınız varsa akıllıca olur. Muhtemelen mürekkep ve kağıt israfına neden olacak şekilde düşünmeden yanlış yazıcıya belge göndermek istemezsiniz. Windows 10’da varsayılan yazıcı nasıl ayarlanıp değiştirileceğine bakalım.

Windows 10’da Varsayılan Yazıcı Nasıl Ayarlanır?

Yazıcı seçeneklerini yönetmek için, Win + I kısayolunu veya Başlat Menüsündeki simgeyi kullanarak Ayarlar uygulamasını açın. Orada, Aygıtlar’ı tıklayın ve sol taraftan Yazıcı ve tarayıcıları seçin.

Bu, tüm mevcut yazıcıları Yazıcılar ve tarayıcılar başlığı altında listeleyecektir. Fiziksel yazıcılara ek olarak, OneNote veya Microsoft Print to PDF gibi bazı yazılım yazdırma hizmetleri görebilirsiniz.

Varsayılan Yazıcı
windows 10 varsayılan yazıcı değiştirme

Windows’un Varsayılan Yazıcınızı Değiştirmesini Önleyin

Varsayılan yazıcınızı ayarlamak için önce yazıcı listenizin en altına gitmeniz ve Windows’un varsayılan yazıcımı yönetmesine izin ver seçeneğinin işaretli olmadığından emin olmanız gerekir.

Bunu etkinleştirdiyseniz, Windows varsayılanınızı en iyi olduğunu düşündüğü şeye (kullanımınıza bağlı olarak) değiştirir ve bu kafa karıştırıcı olabilir. Bunun etkinleştirilmesi, kendi varsayılan yazıcınızı ayarlamanızı da engeller.

Varsayılan Windows 10 Yazıcınızı Ayarlama

Şimdi, yazıcınızı listede görmüyorsanız, sayfanın üst kısmındaki Yazıcı veya tarayıcı ekle düğmesine tıklayın. Yazıcınız görünmezse, İstediğim yazıcı listede yok seçeneğine tıklamanız gerekir.

Varsayılan olarak ayarlamak istediğiniz yazıcıyı ekledikten sonra listede tıklayın. Görünen düğmelerden, daha fazla seçenek içeren bir sayfa açmak için Yönet’i tıklayın.

Yeni sayfada, Varsayılan olarak ayarla yazan bir düğme görmelisiniz. Bunu tıkladığınızda Windows, yazıcınızı gelecekteki işler için varsayılan olarak ayarlayacaktır. Düzgün çalıştıysa, ana sayfada yazıcının adında Yazıcı durumu: Varsayılan etiketi görmeniz gerekir.

Şimdi, bir programda Yazdır komutunu her kullandığınızda, varsayılan olarak ayarladığınız yazıcı zaten seçili olacaktır. Gerektiğinde her zaman farklı bir tane seçebilirsiniz.

Please write your comments

deneme bonusu