iPhone’da AirPlay Nasıl Kapatılır? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

iPhone’da AirPlay Nasıl Kapatılır?

iPhone’da AirPlay Nasıl Kapatılır?

Apple, bir iPhone, iPad veya Apple dizüstü bilgisayarın görüntüsünü menzil içindeki herhangi bir AirPlay etkin aygıta aktarmayı kolaylaştırır. Ancak, AirPlay’i devre dışı bırakmak her zaman kolay değildir. Neyse ki, yalnızca birkaç dokunuş veya tıklama yeterlidir. Bu yazıda, iPhone’da AirPlay’i nasıl kapatacağınızı göstereceğiz. Nasıl devre dışı bırakacağınızı göstermeden önce AirPlay’in ne olduğunu ve nasıl çalıştığını hızlıca gözden geçirelim. Temel bilgilere aşina iseniz sonraki paragrafa geçin.

Özetle, AirPlay, Apple tarafından geliştirilen ve aynı ağdaki uyumlu cihazların diğer cihazlara kablosuz olarak içerik akışı yapmasına izin veren bir kablosuz teknolojidir. Bu aygıtlar, bir belgeyi AirPlay uyumlu bir yazıcıya aktaran MacBook’unuz, evinizdeki kablosuz taşınabilir hoparlörlere müzik aktaran iPhone’unuz veya TV’nize bir HD film aktaran masaüstü Mac’iniz olabilir. Aşağıda, iPhone’da AirPlay’i kapatma adımlarından bahsettik.

iPhone’da AirPlay Kapatma

Kontrol Merkezinin Ekran Yansıtma Seçeneğini Kullanma

AirPlay uyumlu bir cihazdan iPhone’unuza video akışı yapıyorsanız veya iPhone’unuzun ekranını başka bir ekrana yansıtıyorsanız, iPhone’da AirPlay’i Kontrol Merkezi’nden kapatabilirsiniz. Bunu yapmak için iPhone’unuzda Kontrol Merkezi’ni başlatın: iPhone’da ekranın sağ üst köşesinden aşağı doğru kaydırın.

Kontrol Merkezi açıldığında Ekran Yansıtma seçeneğini bulun. AirPlay kullanımdaysa Screen Mirroring belirtilecektir. AirPlay’i durdurmak için Kontrol Merkezindeki bu Ekran Yansıtma kutucuğuna dokunun. Görünen taşma menüsünde malzemenin aktığı cihaz görünmelidir. AirPlay’i devre dışı bırakmak için Yansıtmayı Durdur’a dokunun. Medya, AirPlay özellikli cihazda oynatmayı hemen durdurmalıdır.

iPhone'da AirPlay Kapatma
iPhone’da AirPlay Kapatma

Apple Music Uygulamasını Kullanma

Zaten üzerinde bir şeyler dinliyorsanız AirPlay, Apple Music uygulamasından devre dışı bırakılabilir. Bunu başarmak için Apple Music uygulamasını açın ve oynatma ekranına gidin. AirPlay açıksa, iPhone, alttaki AirPlay sembolünün altında bir “AirPlay cihazı” olarak listelenmelidir. AirPlay’i Apple Music içinde devre dışı bırakmak için alttaki AirPlay sembolüne dokunun.

  1. Açılan taşma menüsünde “ Hoparlörler & TV’ler” altında AirPlay cihazınızın seçili olduğunu göreceksiniz.
  2. AirPlay’i devre dışı bırakmak için bu menüde “iPhone”a dokunun.
  3. Bu, AirPlay’in içeriğinizi iPhone’unuzdan başka bir cihazda oynatmasını devre dışı bırakmalıdır.

iOS Kilit Ekranından

iPhone’unuz AirPlay aracılığıyla medya oynatıyorsa, tıpkı Kontrol Merkezi’nden yaptığınız gibi iOS kilit ekranından kapatabilirsiniz. AirPlay’i kapatmak için kilit ekranında medya yürütücünün sağ üst köşesindeki mavi AirPlay simgesine dokunun.

  1. AirPlay taşma menüsünde, daha önce seçilen AirPlay cihazını “Hoparlörler ve TV’ler” altında göreceksiniz.
  2. İçeriği AirPlay yerine telefonunuzda oynatmaya devam etmek için burada “iPhone”a dokunun.
  3. iPhone’unuza geçiş yaptığınızda AirPlay kapatılacaktır.


from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/Pjn17iI
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu