PC’den TikTok’a Canlı Yayın Nasıl Açılır? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

PC’den TikTok’a Canlı Yayın Nasıl Açılır?

PC’den TikTok’a Canlı Yayın Nasıl Açılır?

TikTok’ta canlı yayın yapmak, diğer herhangi bir sosyal medya sitesinde canlı yayın yapmakla aynı avantajlara sahiptir: hedef kitlenizle gerçek zamanlı olarak etkileşim kurmanıza olanak tanır. TikTok’ta canlı yayında olduğunuzda izleyiciler size sorular sorabilir ve sizinle gerçek zamanlı olarak etkileşim kurabilir. Canlı yayın yaptığınızda, kendiliğindenlik ve özgünlük duygusu yaşarsınız. Ne de olsa kesilmemiş, düzenlenmemiş ve sansürsüzsünüz! Her şey mümkün ve kaos heyecan verici. Bu yazıda size PC’den TikTok’a canlı yayın yapmayı göstereceğiz.

Canlı yayınlar, ister bir diziye ev sahipliği yapıyor, ister sohbet ediyor, ister bir öğretici paylaşıyor veya bir performans sergiliyor olun, becerilerinizi geliştirmek ve markanızı oluşturmak için fırsatlar sunar. TikTok’ta canlı yayına geçmenin belirgin bir avantajı, 18 yaşın üzerindeyseniz izleyicilerin size sanal hediyeler gönderebilmesi ve bu hediyeleri daha sonra nakite çevirebilmenizdir. Bu özellik, “döviz kuru” çok iyi olmasa da hayır kurumlarına para toplamak için de kullanılabilir. Aşağıda PC’den TikTok’a canlı yayın yapma adımlarından bahsettik.

PC’den Tiktok’a Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

TikTok Live Studio’yu kullanın

TikTok şu anda TikTok Live Studio adlı bir aracı dahili olarak test ediyor gibi görünüyor ve bu araç, bilgisayarınızdan doğrudan TikTok’a canlı yayın yapmanızı sağlayacak. Bu, bir bilgisayardan TikTok’a canlı yayın yapmak için en basit yöntemdir; ne de olsa üçüncü taraf uygulamaları indirmek zorunda olmamak ideal, değil mi? Tek bir yakalama var ve bu önemli. TikTok Live Studio şu anda yalnızca az sayıda yaratıcı tarafından kullanılabilir.

Uygulama dahili test aşamasında olduğu için normal kullanıcılar uygulamaya erişemez, bu nedenle TikTok tarafından Live Studio özelliğini test etmek için seçilmediyseniz uygulama aracılığıyla giriş yapamazsınız. TikTok’ta çok sayıda takipçisi olan bir içerik oluşturucuysanız ve programa eklenmek istiyorsanız her zaman TikTok müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz. İşe yaraması pek olası değil çünkü TikTok kiminle ortak olduğu konusunda çok seçici, ama hey – şansını denemezsen asla bilemeyeceksin!

Streamlabs’ı indirin

Ayrıca Streamlabs uygulamasını indirerek bilgisayarınızdan TikTok’a canlı yayın yapabilirsiniz. Bu, hepsi bir arada bir canlı yayın çözümüdür, bu nedenle şu anda en popüler platformlardan herhangi biri için içerik oluşturmak isteyen bir yayıncıysanız, bu uygulamayı kesinlikle indirmelisiniz.

İndirdikten ve yükleme işlemini tamamladıktan sonra, ilk kurulum işlemi, canlı yayın yapacağınız bir platform seçmenize izin verecektir. TikTok, en popüler dört seçeneğin (yazma sırasında Twitch, YouTube, Facebook ve Trovo) altındaki açılır menüde görünür. Buna tıkladığınızda, TikTok hesabınızda oturum açmanız istenecektir.

Alışıldığı gibi, Streamlabs masaüstü istemcisini kullanarak TikTok’ta oturum açmanın birkaç yolu vardır, bu nedenle sizin için en uygun olanı seçin. Biz QR kodlarını tercih ediyoruz ama sizin farklı bir tercihiniz olabilir ki bu gayet normal. Streamlabs’a kritik TikTok bilgilerine erişim izni vermek için “Yetkilendir”e tıklayın; aksi takdirde, bilgisayarınızdan TikTok’a canlı yayın yapamazsınız.

Streamlabs’ta bir PC’den TikTok’a canlı yayın yapmak için davet edilmeniz gerekir; şu anda, bu şekilde canlı yayın yalnızca davetlidir, dolayısıyla bunu yalnızca bir davetiniz varsa yapabilirsiniz. Ancak bunu yaparsanız, canlı yayın anahtarınızı ve URL’nizi Streamlabs’a girebilir ve PC’nizin ekranını uygulamada yayınlayabilirsiniz!

PC'den TikTok'a Canlı Yayın
PC’den TikTok’a Canlı Yayın

Loola’yı kullan

TikTok’ta canlı yayın yapmak istiyorsanız başka bir seçeneğiniz daha var. Loola, sizin için bir canlı yayın anahtarı ve URL oluşturacak tarayıcı tabanlı bir hizmettir. Bu hizmet daha yüksek bit hızlarını desteklemediğinden, daha kaliteli bir TikTok canlı yayın istiyorsanız ödeme yapmanız gerekecek. Ancak Streamlabs ile aynı davet kısıtlamalarına sahip olmadığı için TikTok’ta davet edilmeden canlı yayına geçmenin harika bir yoludur. Aslında, Streamlabs’ta canlı yayına geçmek için Loola tarafından oluşturulan anahtarı ve URL’yi kullanabilirsiniz!

Loola, kullanımı çok basit bir uygulamadır ve bu tarayıcı tabanlı çözümle uyumlu olan yalnızca TikTok değildir; YouTube ve diğer popüler canlı yayın uygulamaları için de işlevsellik bulacaksınız, bu nedenle, bilgisayarınız aracılığıyla TikTok’a canlı yayın yapmak istiyorsanız Loola’ya kaydolmak kesinlikle buna değer. Diğer çözümler rahatsız edici olabilir, ancak Loola ve Streamlabs veya OBS gibi bir canlı yayın istemcisi ile sorun yaşamazsınız. Daha yüksek kalite istiyorsanız, aboneliğinizi yükselttiğinizden emin olun!



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/MyD9jvI
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu