Tesla’dan Türkiye için 4 Nisan mesajı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Tesla’dan Türkiye için 4 Nisan mesajı

Tesla’dan Türkiye için 4 Nisan mesajı

Tesla, Instagram hikayesinde Model 3’ün gizemli bir fotoğrafını paylaşarak önümüzdeki ay Türkiye’de piyasaya sürülebileceğine işaret etti.

Tesla’dan Türkiye için 4 Nisan mesajı
Tesla’dan Türkiye için 4 Nisan mesajı

4 Nisan’da Piyasaya Sunulacak

Tesla son iki yıldır dramatik bir üretim artışında ve bu artışla birlikte şirket satış yaptığı pazar sayısını da hızla arttırdı. Şu anda Tesla araçları Amerika Birleşik Devletleri’nden Avustralya, Fransa ve Japonya’ya kadar sayısız büyük küresel pazarda satın alınabiliyor. Şimdi ise şirket daha küçük pazarlara açılmayı hedeflerken, önümüzdeki ay Türkiye’de düzenleyeceği olası bir tanıtım etkinliğinin sinyallerini verdi. Tesla, Model 3’ün fotoğrafını Instagram hikayesinde paylaşarak Model 3’ün 4 Nisan’da Türkiye’de piyasaya sürülebileceğine işaret etti.

Türkiye’deki bu potansiyel lansman, küresel çapta çok sayıda diğer küçük pazarları takip ediyor. Öncelikle Güney Doğu Asya’ya odaklanan Tesla, kısa bir süre önce Tayland, Singapur ve Malezya’da araç satmaya başladı ancak üretim kapasiteleri genişledikçe küresel erişimini artırması bekleniyor. Türkiye’deki lansmanın beklenmedik bir gelişme olmadığını belirtmek gerekir. Bu ayın başlarında Tesla, ülkedeki Supercharger lokasyonlarını işletmek için yasal onay aldı ve ayrıca satış ve servis pozisyonları için işe alımlara başladı.

Tesla’nın Meksika’daki yeni Gigafactory’sinin tedarik kapasitesini önemli ölçüde artırmasının beklendiği düşünüldüğünde, satışların daha da genişlemesi mükemmel bir ticari anlam ifade ediyor. Aynı zamanda, Giga Texas ve Giga Berlin de büyümeye devam ediyor ve önümüzdeki yıllarda şirketin en verimli tesislerinden bazıları olmaya hazırlanıyor. Tesla ve Elon Musk’ın bundan sonra nereye genişlemeyi planladığı belirsizliğini koruyor, ancak elektrikli araçlara yönelik küresel talep artışı ile şirket nereye giderse gitsin kolayca başarılı olabilir. Umarız bu durum şirket için daha fazla başarıya ve küresel çapta daha fazla insanın elektrikli araç kullanmasına yol açarak zararlı gaz emisyonlarını azaltır.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/oKA5aPz
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu